Kultūras rondo

Ar divām izstādēm darbu atsāk Laikmetīgās mākslas centrs Kim?

Kultūras rondo

Digitālās izstādes: mākslinieku darbi, dizains un vides radītās īpašās sajūtas

Liepājā norisinās Karostas festivāls 2020

«Trīsdesmit neatkarības gadi Karostā» – Liepājā norisinās Karostas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Liepājas Karostas ūdenstornis pārvērtīsies mākslas darbnīcās, kurās strādās Latvijā labi zināmi mākslinieki, un tā ir tikai daļa no Liepājas Karostas festivāla programmas. Šoreiz festivāla stāsts ir par to, kā trīsdesmit gadi atjaunotajā Latvijā mainījuši dzīvi Karostā.

No 8. līdz 14. jūnijam Liepājā norisinās Karostas festivāls, kura laikā ir iespējams izpētīt mākslu caur pilsētā piedzīvotajām izmaiņām pēdejo trīsdesmit gadu laikā. Festivāla galvenā organizatore Monta Krafte Latvijas Radio raidījumā “Kultūras Rondo” atzīmē, ka Karosta ir tā Liepājas pilsētas daļa, kura pa šiem gadiem ir mainījusies visvairāk.

Festivālā piedalīsies vairāk nekā 10 mākslinieki no Liepājas un Rīgas, kā arī ārvalstīm – Igaunijas un Spānijas. Festivāla norises vietas ir vairākas, mākslinieki strādās Karostas cietumā, Ziemeļu fortos un Redānā – vienā no Liepājas cietokšņa fortiem, kurā notika svarīgas brīvības cīņu kaujas. Tajos notika arī pirmais Karostas festivāls, kuru darbi ir saglabājušies no pagājušā gada. Redānā šo darbu atklāšana notiks svētdien, 14. jūnijā.

Karostas ūdenstornī mākslinieki veidos savas izbraukuma darbnīcas, kurās viņi strādās pie saviem darbiem.

Mākslinieks Egons Peršēvics atzīmē:

“Darbnīcā es to darītu mēnesi, tas, ka to mēģināšu izdarīt nedēļas laikā, būs eksperiments. Domāju, ka būs negulētas naktis.”

Nevienam māksliniekam netiek uzspiests ļoti stingri pieturēties pie šī gada festivāla tēmas, kas veltīta trīsdesmit gadiem kopš neatkarības atgūšanas. Izpausties varēs brīvi un radoši. Tēlnieks Egons Peršēvics uzskata, ka mākslinieki vienmēr ir distancējušies savās darbnīcā, tāpēc viņiem nekas nemainās arī šājā ārkārtas situācijas laikā un interese par kultūru ir uzplaukusi.

“Tas būs kaut kas līdzīgs “mākslinieku zoodārzam”, kur cilvēki varēs nākt un apskatīties, kā tā māksla top un kur tas brīnuma radīšanas moments rodas,” saka mākslinieks.

Apmeklētāji tiek aicināti uz trīs pasākumiem – piektdien, 12. jūnijā, Karostas cietumā notiks divas diskusijas, kas ir veltītas Karostas nākotnes attīstībai – "Nākamie 30 gadi Karostā”, kurā uz sarunu tiks aicināti Liepājas domes pārstāvji, Karostas uzņēmēji un nevalstisko organizāciju pārstāvji. Savukārt otra ir dzejnieku organizēta diskusija par vārda brīvību. Sestdien, 13. jūnijā, būs iespējams apmeklēt koncertus, kino nakti, un visas dienas garumā būs “vintage” tirdziņš Karostas cietuma pagalmā. Pasākuma izskaņā – svētdien - būs iespēja apmeklēt jau iepriekš minēto Redānu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti