Kultūras ziņas

Baleta mākslai veltīta izstāde "#4skatuves"

Kultūras ziņas

Mišas Maiska meistarklases

Rīgā būs iluzionisma muzejs "Mystero"

Topošo iluzionisma teātri un muzeju «Mystero» Rīgā cer atvērt rudenī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Latvijā pazīstamākā iluzionistu ģimene Dace, Enriko un Dante Pecolli šobrīd cenšas īstenot senlolotu sapni par brīnumu muzeju un iluzionisma teātri “Mystero”. Tas atradīsies Pārdaugavā, bijušā kinoteātra “Liesma” telpās, kur Pecolli ģimene kopā ar palīgiem čakli darbojas jau kopš februāra. Iecerēts, ka pirmos apmeklētājus muzejs uzņems šī gada rudenī.

Latvijā ir vairāk nekā 110 privātie muzeji, kuru sarakstam drīz pievienosies arī “Mystero”.

Šobrīd nama pabeigšanai vēl pietrūkst vairāk nekā 50 tūkstoš eiro.

Pecolli ģimenes mājā līdz jaunā muzeja atklāšanai glabājas 25 gadus krātā burvju skatuves mākslas priekšmetu, atribūtikas un interaktīvo ilūziju objektu kolekcija. Ekspozīcijas senākie priekšmeti ir no 18. gadsimta sākuma.

Kolekcijā atrodami antīki burvju triku komplekti, mehāniskas lellītes, kas rāda burvju trikus un pat 19. gadsimta vidū izdotās grāmatas “Raganu zinību atklājumi” kopija.

Nozīmīga sadaļa topošajā muzejā būs veltīta iluzionisma vēsturei Latvijā. Dace Pecolli apkopojusi stāstus par divdesmit pieciem Latvijas burvju māksliniekiem.

“Mums ir bijis burvju mākslinieks Kastello. Viņš bija no Jūrmalas. Kastorskis bija viņa uzvārds, un viņš strādāja ar domu nolasīšanu un ar mentālo maģiju. Šis ir viņa koferītis, ar ko viņš ceļoja pa pasauli,” rāda Dace Pecollo.

Topošajā brīnumu muzejā un iluzionisma teātrī “Mystero” šobrīd aktīvi noris remonta darbi.

Divu stāvu 530 kvadrātmetru plašajās telpās atradīsies zāle ar 300 sēdvietām, kā arī burvju veikals, triku un teātra apmācības skola un, protams, brīnumu muzejs. 

“Durvju vietā būs stikla vitrīnas, un tajās būs iekšā eksponāti jau no 18. gadsimta sākuma. Plus kāds interaktīvs triks un varbūt kāda paslēpta mistiska ziņa, ko varēs atrast muzejā, zinot vietas, kur meklēt paslēpto ziņu,” atklāj Dante Pecolli.

Remonta darbos iesaistījušies visi ģimenes locekļi, un talkā nāk arī draugi un paziņas.

“Šī ir brīnumu pasaule. Es taču arī kādreiz biju bērniem brīnums. Man pēkšņi atnāca signāls – Jāni, tev ir jābūt šeit! Šī ir tava nākamā vieta!” stāsta aktieris Jānis Jarāns.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti