Kultūras ziņas

Slavena kara foto žurnālista izstāde Rīgā

Kultūras ziņas

Jaunā eiro monēta - Ainažu jūrasskolai

Top Liepājas koncertzāle "Lielais Dzintars"

Top Liepājas koncertzāle «Lielais dzintars»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Liepājā šobrīd pilnā sparā rit Liepājas koncertzāles celtniecības darbi ar cerību, ka ēka nākotnē kļūs par vienu no Latvijas un, iespējams, arī pasaules mēroga kultūras ikonām. Tai dots nosaukums “Lielais dzintars”, lai tai laicīgi dotu savu grafisko atpazīstamības zīmi jeb logo.

Ēkas kā ikonas – no Ēģiptes piramīdām un Gugenheima muzeja Bilbao līdz topošajai Liepājas koncertzālei “Lielais dzintars” – vizuālās identitātes radīšana tās autorus – mākslinieku Krišu Salmani un Ingu Jostu vedusi garā ideju līkloču ceļojumā.

"Lielais dzintars" ir magnetizējošs spēks, kas pievelkt, ap kuru ir tā biezā kultūra un kvalitātes,” stāsta Ingus Josts. „Tad vēl viena ideja bija, ka "Lielais dzintars" pievelk, ka tas ir magnēts, ap kuru šī idejas, cilvēki, kvalitāte sabiezinās.”

Rezultātā ideja saplūda vienotā nošu līniju un ēkas silueta grafiskajā formā, lai pievērstu uzmanību “Lielajam dzintaram” kā magnētam Baltijas jūras krastā, kas spētu piesaistīt izcilības no visas pasaules, kļūstot arī par Kurzemes reģiona kultūras centru.

„Šobrīd tiek betonētas sienas starp pirmo un otro stāvu, pazemes pirmie divi stāvi ir iebetonēti, darbi rit ļoti strauji,” stāsta SIA “Lielais dzintars” valdes loceklis Ints Dālderis. „Mums ir strikti jāievēro precīzi finansēšānas termiņi Eiropas struktūrfonda piešķirto līdzekļu ietvaros, jāsasniedz precīzi rādītāji 2015.gada 30.jūnijā, nav iespējas atkāpties no grafika, citādi pazaudēsim finansējumu.”

Bet jau pēc pāris nedēļām ar koncertciklu “Lielo dzintaru gaidot” sāksies Liepājas simfoniskā orķestra tūre pa Kurzemes pilsētām kopā ar flautisti Ditu Krenbergu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti