Kultūras ziņas

"Piederības vingrinājumi" – dokumentāla telefonizrāde

Kultūras ziņas

Aicina iepazīstināt ar savu (vec)vecmāmiņu

Top jauna kultūrtelpa "Auss"

Top kultūrtelpa mūziķiem – «Auss»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Drīz vien Rīga kļūs par vienu kultūrtelpu bagātāka. Runa ir par jaunu kultūrvietu Teikā – “Auss”. Tās veidotājiem ir ambiciozi plāni un misija, proti, pulcēt vienuviet ne tikai atzītus un izcilus mūziķus, bet arī jaunos un daudzsološos talantus. Jaunā kultūrtelpa iemājojusi kādreiz par lielāko un modernāko dēvētās skaņu ierakstu studijas “Sound Division” telpās.

“Šī telpa ir ļoti piemērota gan akadēmiskajai, gan džeza mūzikai. Un mērķis ir arī darīt zināmu mūsu Latvijas akadēmiskās mūzikas mūziķiem un izpildītājiem, ka šeit ir vieta, kur to darīt. Kas līdz šim nebija šīs vietas pamatuzdevums,” atklāja koncertvietas “Auss” idejas autors, komponists, dziedātājs Jānis Ķirsis.

Maestro Raimonds Pauls norādīja: “Man liekas, ka to jau sen vajadzēja darīt. Es jau biju, kad pirmo reizi šo atklāja. Tas bija daudzus gadus atpakaļ. Vētraini iesākās, pēc tam apklusa. Šeit ir ideāla vieta priekš ierakstiem, mūziķiem, kur satikties.”

Šodien ar izcilu mūziķu piedalīšanos studijā tapa jaunās kultūrtelpas atklāšanas koncerta ieraksts, kas pie skatītājiem nonāks aprīlī.

“Es domāju, ka tad, kad šeit notiks dažādi ieraksti, cilvēki, kas šeit ierakstīs, ne tikai nodomās, ka te ir parasts ieraksts, bet ka te ir arī koncertiska sajūta,” atzīmēja vijolniece Elza Siliņa.

Līdzās pianistiem Raimondam Paulam un Reinim Zariņam, stīgu instrumentu pavēlniecēm – māsām Kristīnei un Margaritai Balanas un operdziedātājam Aleksandram Antoņenko koncertā sevi pirmo reizi pieteiks arī jauns Baltijas valstu mūziķu sadarbības projekts “Auss trio”.

Bundzinieks Rūdolfs Dankfelds norādīja, ka trio mērķis ir būt pamatsastāvam, pavadot dažādus solistus un veidojot programmas šajā studijā.

Kā atzīst kultūrtelpas “Auss” veidotāji, kultūra digitālajā pasaulē ieņem arvien nozīmīgāku vietu un pēdējā gada laikā tieši koncertieraksti kļuvuši par daudzu mūziķu ikdienu.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti