Top jauna laikmetīgās mākslas, teātra un dejas kultūrvieta «Točka»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 21. augusta līdz 18. oktobrim bijušās gumijas izstrādājumu rūpnīcas "Provodņiks" telpās, tagadējā E. fon Trompovska kvartālā Sarkandaugavā, savu mājvietu radīs jauna laikmetīgās mākslas kultūrvieta “Točka”, informēja “Točka” producente Beatrise Zaķe.

Gandrīz 50 000 kvadrātmetru lielās piecstāvīgās ēkas trīs stāvos notiks Latvijas jauno profesionāļu teātra un laikmetīgās dejas izrādes un rezidences, vizuālās mākslas un diskusiju pasākumi. Ēkas vairākos stāvos savus darbus izstādīs jaunie mākslinieki, kas meklēs atbildes uz jautājumu, kādas vērtības sabiedrībai nepieciešamas mūsdienās, bet no kādām pagātnes paliekām mums beidzot jāatvadās.

Jauno kultūrvietu veido režisore un producente Beatrise Zaķe, scenogrāfe un režisore Pamela Butāne, horeogrāfs Rūdolfs Patriks Gediņš, filozofs Pēteris Andrušaitis, dizainers Klāvs Priedītis un citi.

Projekta mērķis ir atbalstīt māksliniekus, kā arī sabiedrībai atgādināt, ka arī kultūra ir neatņemama veselīgi domājošas valsts ikdienas dzīves sastāvdaļa, norāda organizatori, skaidrojot:

“Divu mēnešu laikā ir mērķis radīt unikālu valsts mikromodeli, kurā jaunie mākslinieki izpauž gan personīgus viedokļus par viņus satraucošiem jautājumiem, gan filozofiski apcer sabiedrībā valdošās tendences.

Kā mākslas formas var palīdzēt risināt vides, sociālos jautājumus, pilsonisko atbildību, informācijas aprites patiesību vai maldus. Mērķis ilgtermiņā ir izveidot vietu, kur kopīgi satikties dažādu mākslas formu pārstāvjiem un skatītājiem, kuri tiks mudināti iepazīt viens otra problēmas un veidot jaunas tālākas starpdisciplināras sadarbības, kā arī veicināt kopējo kultūras sfēru saliedēšanu.”

Pilna telpu programma un informācija par dalībniekiem tiks publiskota 31. jūlijā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti