Tiešsaistes hakatonā meklēs krīzes risinājumus kultūras industrijai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

48 stundu hakatonā “Hackcreative: An Industry Transformed” kultūras nozares vadītāji, radošās industrijas darbinieki, mākslinieki, pasākumu organizētāji un kultūras sfēras darbinieki meklēs un radīs jaunus risinājumus Covid-19 krīzes izaicinājumiem. Hakatons norisināsies tiešsaistē no 1. līdz 3. maijam, medijus informē organizatori.

Pasākuma organizatori norāda, ka pašreizējā Covid-19 krīze ir būtiski ietekmējusi kultūras un radošās nozares visā Eiropā, liedzot iespēju darboties, uzņemt apmeklētājus, kas nodrošina kultūras iestāžu un dažādu notikumu ieņēmumus un iespēju pastāvēt. Ievērojot sociālo distancēšanos, karantīnas un pašizolācijas noteikumus, tiek atcelti dažādi pasākumi, koncerti, festivāli, tiek noteikti ceļošanas ierobežojumi, kā arī tiek slēgti muzeji un citas iestādes.

Pandēmijas rezultātā šobrīd īpaši tiek apdraudēti radošās industrijas pārstāvji, ārštata darbinieki un pasākumu organizētāji, uzsver hakatona rīkotāji, vienlaikus norādot, ka

šī brīža izaicinājumi ir arī laiks transformācijai, dažādu sadarbību veidošanai un jaunu iemaņu apgūšanai.

Organizatori uzsver, ka šobrīd kultūras un radošajām industrijām ir stratēģiski svarīgs laiks, lai veicinātu ilgtspējīgu un visaptverošu izaugsmi visos Eiropas Savienības reģionos un pilsētās gan krīzes laikā, gan pēc tās.

48 stundu tiešsaistes hakatonā aicināti piedalīties visi radošās sfēras darbinieki, pasākumu organizatori, kultūras nozares darbinieki, kā arī citu nozaru profesionāļi, kuri vēlas veidot risinājumus, rosinot sadarbību starp dažādām nozarēm un veidojot ciešāku kontaktu ar auditoriju.

Hakatona laikā dalībnieki sadalīsies komandās un strādās pie saviem projektiem vai arī pievienosies citu ierosinātām idejām. Dalībnieki varēs apmeklēt sešus tiešsaistes seminārus, kurus vadīs ekspertu komanda. Tiešsaistes semināru laikā dalībnieki gūs padziļinātu ieskatu dažādās tēmās, piemēram, radošajās tehnoloģijās, dizaina domāšanā, digitālajās iespējās un pasākumu organizēšanā.

Plašāka informācija par pasākuma norisi un dalību pasākumā pieejama hakatona mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti