Tiešraidē notiks cikla «Neierastā literatūra» performance par mākslīgo nostalģiju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

25. februārī tiešraidē no Kaņepes Kultūras centra notiks lasījumu cikla “Neierastā literatūra” cikliskā performance “THE VOID”. Pasākumā tiks apskatīta mākslīgā nostalģija kā mijiedarbība starp dzejnieces Paulas Lūcijas lasītajiem tekstiem un multimākslinieka Kristiana Rozīša audiovizuālo materiālu, informēja pasākuma organizatori.

Kā norādīja pasākuma organizatori, retro-futūrisms ir kustība mākslā, kas koncentrējas uz pagājušajā ērā radītās nākotnes attēlojuma ietekmi – “retro-futūrisma kustībā iekļaujas divas tendences – vīzija par nākotni caur pagātnes skatījumu, un pagātnes redzējums no nākotnes skatupunkta. Nostalģija par laiku, kas nekad nav pienācis un par lietām, kas nekad nav notikušas”.

Performancē “THE VOID” piedalīsies jaunākās paaudzes dzejniece Paula Lūcija Lejiņa, kas jau pāris gadus darbojas Latvijas literatūras scēnā, un jaunās paaudzes multimākslinieks Kristians Rozītis.

Paula Lūcija Lejiņa organizē un piedalās lasījumos, meistarklasēs, dzejas slamos, kā arī mākslas un literatūras performancēs. Publicējusies dažādos medijos, tostarp LRS laikrakstā “konTEKSTS”, LNMM Jauniešu Kluba zīnā “MMJK X SAMSARA”. Darbojas arī jauno literātu biedrībā “Karantīna”. Savukārt Kristians Rozītis darbojas tādās mākslas jomās kā fotogrāfija, mūzika, tēlniecība, dizains un amatierkino. Pēdējo gadu laikā publiskotas fotosērijas “Objects on Yellow”, “The Fascination One Has for a Milk Carton or most commonly known as Untitled #1”. Kristians velta laiku foto materiāla arhivēšanai un sadarbības projektiem, informēja pasākuma rīkotāji.

Pasākumu tiešraidē varēs vērot Kaņepes Kultūras centra “Facebook” lapā, performances sākums pulksten 19.00. Plašāka informācija par pasākumu pieejama Kaņepes Kultūras centra mājaslapā.

KKC informēja, ka lasījumu cikls “Neierastā literatūra” apvieno 21. gadsimta autorus, dzejniekus, viņu tuvākos lasītājus un literatūras interesentus – “teātris un proza, gaismas izrāde un dzeja, eseja un dzīvā mūzika. “Neierastā literatūra” nekad nav vienāda – vienmēr mainās un attīstās par pilnīgi jaunu mākslas veidu”. Piektajā sezonā uzsvars tiek likts uz jaunajiem dzejniekiem un māksliniekiem, kuri, savā starpā sadarbojoties, izaicina, pārbauda un arī paplašina valodas un mākslas robežas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti