TIEŠRAIDE: Devīto reizi pasniegs latgaliešu kultūras gada balvu «Boņuks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

26.februāra vakarā Rēzeknē, Latgales vēstniecībā "Gors" norisināsies ikgadējā Latgaliešu kultūras gada balvas pasniegšanas ceremonija. Jau devīto reizi tiks apkopoti un godināti spilgtākie un nozīmīgākie sasniegumi latgaliešu kultūrā pagājušā gada griezumā.

LSM.lv sadarbībā ar mobilo televīziju, lietotni LMT Straume aicina šodien, 26.februārī, no plkst.16 tiešraidē vērot Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks” pasniegšanas ceremonijas norisi Latgales vēstniecībā “Gors”, Rēzeknē.

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Šoreiz balvas tiks pasniegtas 18 nominācijās, kas skar sabiedrisko aktivitāšu, mūzikas un literatūras sfēras. Žūrija izvērtēja kopumā 162 nominantu pieteikumus. Jau vēstīts, ka latgaliešu kultūras gada balva “Boņuks” par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūrā šogad tiks pasniegta diriģentiem un skolotājiem Vitoldam un Antoņinai Milaševičiem.

Šī gada ceremonija solās būt īpaši muzikāla, atklāj viena no pasākuma organizatorēm Edīte Husare.

Edīte Husare par "Boņuka" ceremoniju
00:00 / 00:50
Lejuplādēt

“Ja iepriekšējās reizēs ceremonijas pirmajā daļā bija uzvedums ar latgalisku tematiku, tad šoreiz abās daļās būs iepriekšējā gada populārākās dziesmas, spilgtākie mākslinieki, piemēram, pagājušajā gadā daudziem bija jautājums, kas ir “Tautu meitas”, kas pērn apbalvotas gan par spilgtāko debiju, gan par videoklipu, tad šogad visi apmeklētāji varēs viņas dzirdēt. Tāpat būs ieskats tajā, kas būs gaidāms latgaliešu mūzikā šogad. Būs arī pārsteigumi, bet kopumā tāda muzikāli caurvīta ceremonija, kuras laikā arī uzzināsim, kas ir bijis svarīgākais latgaliešu kultūrā pagājušajā gadā,” stāsta Husare.

Svinīgā balvas pasniegšanas ceremonija norisinās svētdien, 26. februārī plkst. 16 Latgales vēstniecības "Gors"Lielajā zālē. Svinīgo ceremoniju ar muzikāliem priekšnesumiem kuplinās grupas “Dabasu Durovys”, “Piparmētra”, “Sovvaļnīks”, projekts “Jezups i Muosys”, folkloras kopa “Upīte”, tradicionālās mūzikas grupa “Tautumeitas”, solistu apvienība “Jubilāri”, dziesminieks Kārlis Kazāks, vīru koris “Graidi”, postfolkloras grupa “Rikši”, Guntra Kuzmina, dziesminiece Laura Bicāne.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti