Teterevu fonds nevar piekļūt «ABLV Bank» glabātajai labdarības naudai

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

"ABLV Bank" likvidācijas dēļ Teterevu fondam šogad nāksies ierobežot savus labdarības projektus.

Fonda preses pārstāve Inga Vasiļjeva
00:00 / 00:54
Lejuplādēt
Fonda preses pārstāve Inga Vasiļjeva skaidroja, ka Teterevu fonda labdarībai paredzētā nauda šim gadam bija noguldīta "ABLV Bank" un pašlaik nav pieejama. Tādēļ fonda vadība gaida, kad sāksies bankas likvidācijas process, lai varētu veikt pārrunas ar likvidatoriem par termiņiem un līdzekļu pieejamību.

 

Teterevu fonds dibināts 2010.gadā un ir viens no lielākajiem mecenātiem Latvijā, kas atbalsta dažādus projektus kultūrā, izglītībā un citās jomās. 

Vasiļjeva uzsvēra, ka fonds strādā ar ilgtermiņa projektiem un cer, ka finansiālās grūtības šā gada laikā tiks pārvarētas. Viņa gan neprecizēja, kuri projekti tiks ierobežoti.

"Fonds šobrīd jau ir ticies ar lielāko daļu no saviem sadarbības partneriem un saka tiem paldies par izpratni. Protams, ir projekti, kuros tiks nedaudz sašaurināts atbalsts, bet kardināli pārtraukta kāda lielā programma – tā tas nebūs. (..) Jāuzsver, ka fonds nevis pārtrauc darbu, bet pārskata šī gada darbības plānus Latvijā. Joprojām varēs skatīties ciklu "Teātris.zip" Latvijas Televīzijā, joprojām turpināsies sadarbība ar izcilākajiem Mākslas akadēmijas un Stradiņa universitātes jauniešiem [Teterevu fonda stipendiātiem], tāpat arī skanēs dažādi literāri raidījumi Latvijas Radio ēterā, turpināsies arī dažādi lekciju cikli. Ir daudzi projekti, kuros fonds, apzinoties šo situāciju, meklē labāko risinājumu abām pusēm, lai tas atstātu pēc iespējas mazāku ietekmi uz jau iesākto projektu gaitu.

Bet, protams, jaunus projektus šī brīža stadijā fonds neuzsāks un neatbalstīs," atzina Vasiļjeva.

KONTEKSTS:

Teterevu fonds kopā ar "ABLV Bank" par saviem līdzekļiem plānoja uzcelt arī Laikmetīgās mākslas muzeju, un arī šis projekts pašlaik ir apstājies. Par tā nākotni lems muzeja fonda padomes sēdē maijā.

Trešā lielākā banka Latvijā "ABLV Bank" šā gada februāra beigās pieņēma lēmumu par pašlikvidāciju. Šāds solis sperts pēc ASV izteiktajām aizdomām par bankas iespējamu iesaisti naudas legalizēšanas shēmās, pēc kā bankai radās grūtības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti