Teterevi: Laikmetīgās mākslas muzejs pievilinās Rīgai tūristus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Laikmetīgās mākslas  muzejs Rīgā varētu pievilināt tūristus, tādējādi atvedot uz šejieni arī naudu. Tā intervijā Latvijas Radio saka mecenāti Boriss un Ināra Teterevi, kas atbalstīs muzeja izveidi Rīgā.

„Laikmetīgās mākslas muzejs ir ļoti svarīgs vaibsts pilsētas sejā, kas pievilinās gan mūsu iedzīvotājus, gan tūristus un mūsu pilsētu kopumā padarīs par pievilcīgāku. Mēs visu gribām darīt ar mērķi, lai arī cilvēkiem no ārpuses mūsu zeme kļūtu interesantāka,” saka Boriss Teterevs.

Viņš piebilst, ka Latvija nav bagāta valsts - mums nav naftas, gāzes. „Tāpēc tas, ko varam izdarīt ir attīstīt, piemēram, tūrismu, jo tūristi šeit atved naudu, lai cik rupji pateikts tas neizklausītos. Mūsu mērķis ir palīdzēt, lai cilvēkiem šeit kļūtu vieglāk, lai mēs kā valsts kļūtu bagātāki,” sacīja Teterevs.

Kā ziņots, oktobra beigās Kultūras ministrija un Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja fonds parakstīja nodomu protokolu par Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja izveidi un attīstīšanu.

Valsts naudu tam gan neatvēlēs - muzeja uzcelšanai vajadzīgie 30 miljoni eiro pilnībā nāks no privātiem līdzekļiem. Laikmetīgās mākslas muzeja celtniecību finansēs Teterevu fonds un "ABLV Bank" labdarības fonds.

Latvijas Laikmetīgās mākslas muzejs taps līdz 2021.gadam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti