Rīta Panorāma

Intervija ar Polīnu Popeiko un Lieni Vītolu

Rīta Panorāma

Intervija ar Ilzi Viņķeli

Intervija ar Paulu Jansoni, Evitu Gozi un Līgu Spundi

Tējas rituāls, līdzdalības skola, urbānā ornitoloģija – nedēļas nogalē sāksies festivāls «Survival Kit»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Ikgadējais laikmetīgās mākslas festivāls “Survival Kit” ar tēmu “būt drošībā ir bīstami” norisināsies no 4. septembra līdz 4. oktobrim Rīgā, bijušajā Rakstniecības un mūzikas muzeja ēkā Tērbatas ielā 75. Atklāšanas nedēļas nogalē apmeklētāji aicināti uz publiskajiem pasākumiem mūsdienu mākslas forumā “Baltā nakts”, kā arī radošajām darbnīcām ģimenēm ar bērniem, informēja organizatori.

“Baltā Nakts” programmā 5. septembrī apmeklētāji aicināti uz vairākiem bezmaksas pasākumiem – rituālistisku tējas dzeršanas pikniku ar mākslinieci Katrīnu Neiburgu, audio pastaigu pilsētvidē, mākslinieces Sarmas Gabrēnas performanci, kā arī īpašu programmu jauniešiem un ģimenēm ar bērniem. Paralēli aktivitātēm būs iespēja aplūkt “Survival Kit 11” izstādi līdz pat pulksten 02.00.

Sestdien jaunieši aicināti piedalīties jauna formāta radošajā darbnīcā “Līdzdalības skola”, kuras laikā kopā ar režisori Kristu Burāni dalībnieki radīs mākslas darbu – protestu. Darbnīcas laikā dalībnieki iepazīsies ar dažām mākslinieciski interesantām aktīvisma formām un tiks aicināti domāt par to, kā būt drosmīgiem un sociāli aktīviem situācijās, kad saskaramies ar netaisnīgumu. Līdzdalības skolas radošās darbnīcas mērķis ir pievērst jauniešu uzmanību iespējām un nepieciešamībai būt aktīviem brīžos, kad tiek pieņemti sabiedrībai būtiski lēmumi. Šai darbnīcai aicināts pieteikties ikviens interesents vecumā no 14 līdz 25 gadiem.

Savukārt svētdien, 6. septembrī, uz festivālu aicinātas ģimenes ar bērniem, kurām būs iespēja piedalīties urbānās ornitoloģijas darbnīcā.

Visa festivāla norises laikā līdz pat 4. oktobrim apmeklētāji aicināti arī uz citiem publiskās programmas “Kommunalka-Community” pasākumiem, kas norisinās gan festivāla telpās, gan ārpus tām kā raidījumu cikls “Radio Naba”. Nosaukums “Kommunalka-Community” iezīmē jautājumus un problēmas, kas Latvijā pastāv, veidojot iekļaujošu sabiedrību.

Par festivālu

Laikmetīgās mākslas festivāls “Survival Kit” ar tēmu “Būt drošībā ir bīstami” šogad norisināsies no 4. septembra līdz 4. oktobrim Rīgā, bijušajā Rakstniecības un mūzikas muzeja ēkā Tērbatas ielā 75. Tajā piedalīsies 29 mākslinieki no 16 valstīm, tai skaitā Latvijas.

Festivāls “Survival Kit 11: Būt drošībā ir bīstami” (“Being Safe is Scary”), kura kuratore ir Katja Krupeņņikova, aplūko drošības jēdzienu no dumpinieciska skatupunkta. Tas kritiski vērtē norises, kas ierobežo individuālo un sociālo attīstību, uzdodot jautājumu: cik daudz vardarbības ietver drošības diskurss? Izstādē tiks pētīts, vai iespējams mainīt pieņēmumus par drošības jēdzienu, no jauna mēģinot savienot drošību ar tādām praksēm kā mīlestība, kopība, savstarpējs atbalsts, uzmanība, rūpes vienam par otru un par apkārtējo vidi.

Festivāla norises laikā tiks gādāts par apmeklētāju drošību, kā arī ievēroti valstī noteiktie regulējumi publisku pasākumu norisei, vīrusa Covid-19 ierobežošanai.

Apmeklētāji lūgti rūpēties par savu drošību un ievērot pasākuma rīkotāja norādījumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti