Teātra darbinieku savienība aicina teātrus un to apmeklētājus ziedot Ukrainas cilvēkiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Latvijas Teātra darbinieku savienības (LTDS) valde aicinājusi Latvijas profesionālos teātrus ziedot, kā arī aicināt teātru apmeklētājus atbalstīt Ukrainas cilvēkus ar ziedojumiem portālā ziedot.lv

"Šobrīd māksla ir telpa, kur atjaunot ticību cilvēcībai, rast mierinājumu un gūt drosmi stāvēt pretī varmācībai, kas izlauzusies pasaulē. Vēl vairāk nekā jebkad, būšana kopā, līdzīgu emociju sajušana vienlaicīgi, ļauj Latvijas sabiedrībai būt vienotiem, lai ar visiem mūsu spēkiem, pretotos bailēm, neziņai un naidam," norādīja LTDS.

"Mēs aicinām visus teātrus, režisorus, scenogrāfus, komponistus, horeogrāfus, kostīmu māksliniekus, dramaturgus, aktierus un mūsu skatītājus palīdzēt ne tikai finansiāli, bet būt stipriem garā.

Izrādīsim pilsonisko aktivitāti un nepagurstoši dosimies pie Krievijas vēstniecības, parādot savu attieksmi un nosodījumu zvērīgajai agresijai. Publiski protestējot pret karu, mēs ne tikai paužam savu nostāju, bet gribam, lai Latvijas cilvēki ierauga, ka mūsu sabiedrība pārstāv un aizstāv cilvēcību un mieru,"

pausts LTDS aicinājumā.

LTDS aicināja katru Latvijas iedzīvotāju vērtēt, kā varam palīdzēt Ukrainas cilvēkiem, izrādot savu nostāju pret agresiju.

KONTEKSTS:

Vairāk nekā 100 tulkotāju, rakstnieku, valodnieku un pētnieku aicina Valsts valodas centru pārskatīt ieteikumus Ukrainas pilsētu nosaukumu latviskošanai, norādot, ka līdz šim izmantotie Ukrainas pilsētu nosaukumi latviešu valodā ienākuši, kad Ukraina, arī Latvija un citas valstis "bija paverdzinātas Krievijas impērijai, kas tās apzināti pārkrievoja".

Krievijas prezidents Vladimirs Putins 21. februārī atzina Doneckas un Luhanskas "tautas republiku" neatkarību no Ukrainas. Putins piedraudēja Ukrainai, pieprasot, lai Ukraina nekavējoties pārtrauc karadarbību pret separātistiem, "pretējā gadījumā visa atbildība par iespējamo asinsizliešanas turpināšanu pilnībā būs uz Ukrainā valdošā režīma sirdsapziņas".

Taču 24. februārī Putins paziņoja, ka Krievija ir sākusi "militāru operāciju" Ukrainā, un aicināja Ukrainas armiju "nolikt ieročus". Tas no demokrātiskās pasaules izsauca vēl lielāku nosodījumu un nākamos sankciju soļus pret Krieviju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti