Rīta Panorāma

Intervija ar NBS komandieri ģenerālleitnantu Leonīdu Kalniņu

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Aicina uzvilkt tautas tērpu par godu Latvijai

Tautas tērpu gājiens 4. maijā – šogad atkal klātienē un ar koncertu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Atzīmējot Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas 32. gadadienu, 4. maijā pulksten 13.00 notiks tradicionais tautas tērpu gājiens un ziedu nolikšana pie Brīvības pieminekļa, kā arī pēc tam Rātslaukumā gaidāms svētku koncerts, informēja organizatori. 

Pulcēšanās gājienam notiks Rātslaukumā sākot no pulksten 12.30, kur ekrānos paralēli varēs vērot norises Latvijas novados. Pulksten. 13.00 notiks svētku atklāšana ar Rīgas mēra Mārtiņa Staķa uzrunu pilsētas iedzīvotājiem un viesiem. No Rātslaukuma pa Kaļķu ielu gājiens vedīs līdz Brīvības laukumam, kur pulksten 14.00 notiks svinīgā ziedu nolikšana. No pulksten 15.00 Rātslaukumā notiks sadziedāšanās un sadejošanās ar postfolkloras grupu "Iļģi", Katrīnu Dimantu, postfolkloras grupu "Rikši" un folkloras kopu "Rīgas Danču klubs". Pasākumu vadīs Ēriks Zeps un Katrīna Dimanta, režisors – Mārtiņš Kagainis.

Tautas tērpu gājienu kopš 2016. gada rīko tautas tērpu centrs "Senā klēts", lai daudzinātu tautas tērpu daudzveidību un aicinātu to uzvilkt, svinot svētkus. Ar katru gadu interesentu skaits palielinājās, līdz 2019. gadā, sadarbībā ar KTMC  "Ritums", pasākums 4. maijā notika Rātslaukumā ar dažādu folkloras kopu piedalīšanos, un svētku gājiens vijās cauri Vecrīgai līdz Brīvības piemineklim, kur kopā ar Saeimas pārstāvjiem notika svinīgā ziedu nolikšana. Divus gadus pandēmijas dēļ gājiens tika rīkots virtuāli, bet šogad atkal visi interesenti aicināti saposties tautas tērpā, tikties klātienē un svinēt svētkus.

"Uzvelc tautas tērpu par godu Latvijai!" virtuāli varēs piedalīties visi, kas tālumā, publicējot savu bildi tautas tērpā ar tēmturi #tautastērpugājiens2022 sociālajos tīklos.

Gājienam iepriekš nav jāpiesakās, piedalīties aicināti visi, kas vēlas uzvilkt goda tērpu par godu Latvijai. Dalība pasākumā bez maksas.

Pasākumu atbalsta Rīgas pašvaldība, un tas ir daļa no kopējās Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas gadadienai veltītās svētku programmas galvaspilsētā, kas tapusi sadarbībā ar kultūras centriem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti