«Tautas grāmatu plauktā» jau vairāk nekā 6800 grāmatu 46 valodās

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Šobrīd Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) "Tautas grāmatu plauktam" dāvātas vairāk nekā 6800 grāmatas. Katrā grāmatā ir dāvinātāja personisks ieraksts vai paraksts kā vēstījums par tās dāvinātāju un grāmatu.

Augusts Zilberts par LNB tautas grāmatu plauktu
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

LNB pārstāvis Augusts Zilberts Latvijas Radio stāsta, ka "Tautas grāmatu plauktā" grāmatas nodod gan dažādi cilvēki, uzņēmumi un ārvalstu viesi. Grāmatas nodot ir iespējams arī šobrīd.

"Grāmatu plauktu papildina augstu valsts viesu - prezidentu, valdību vadītāju, vēstnieku, pat karaļnamu pārstāvju - dāvinājumi, bet ne tikai. Dāvina arī dažādi uzņēmumi, organizācijas, arī skolu klases, rakstnieki, tiesneši, sportisti, mūziķi un citi," stāsta Zilberts, atklājot, ka tautas grāmatu plauktā šobrīd ir grāmatas 46 valodās par visdažādākajiem tematiem.

"Dāvināšana turpinās, un ikviens, kurš to nav izdarījis, ir laipni aicināts uzdāvināt grāmatu plauktam savu īpašo grāmatu," aicina LNB pārstāvis, uzsverot, ka īpašo grāmatu aicināti dāvināt arī kolektīvi un cilvēku grupas, piemēram, kori, dāvinot savu mīļāko dziesmu grāmatu.

"Gaidām arī grāmatas pa pastu no ārzemēm - no trimdas latviešiem, diasporas," turpina Zilberts, atklājot, ka dāvināto grāmatu topā ir daiļliteratūra un dzeja - Andreja Pumpura, Imanta Ziedoņa, Ojāra Vācieša darbu izdevumi, arī Aleksandra Grīna "Dvēseļu putenis".

Jau vēstīts, ka dāvinātās grāmatas paliks ne tikai "Tautas grāmatu plauktā" lasītāju apskatei, tajās ierakstītie vēlējumi būs pieejami digitālā formā, veidojot sava veida vēsturisku simtgades liecību par vēlējumiem Latvijas cilvēkiem valstiskuma lielajā gadskārtā.

Lai piedalītos dāvinājumā, ir jāizvēlas viena īpaša grāmata, tās titullapā jāieraksta vēstījums, kāpēc dāvinātājs šo grāmatu ir izraudzījies. Izvēlēto grāmatu var pasniegt gan LNB, gan jebkurai citai publiskajai bibliotēkai, pievienojot dāvinājuma veidlapu, kas pieejama tautasgramatuplaukts.lv. Bibliotekārs dāvinātājam izsniedz īpašu apliecinājumu par grāmatas dāvinājumu "Tautas grāmatu plauktam".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti