Tapusi Rīgas pilsētas arhīvam veltīta virtuālā izstāde un tūre

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Atzīmējot Rīgas pilsētas arhīva 140 gadu jubileju un Rīgas rātes protokolu 1603.–1890. iekļaušanu UNESCO programmas "Pasaules atmiņa" Latvijas nacionālajā reģistrā, Latvijas Nacionālais arhīvs sagatavojis Rīgas pilsētas arhīvam veltītu virtuālo izstādi un tūri, informēja arhīva pārstāvji.

Rīgas pilsētas arhīvs pieder pie senākajiem arhīviem Baltijā un vecākajām Rīgas pilsētas kultūras institūcijām. Pilsētas arhīva vēsture aizsākās 13. gadsimtā, un laika gaitā tas izauga no rātes kancelejas dokumentu glabātavas līdz neatkarīgai institūcijai ar plašu uzdevumu klāstu. Tā darbības laikā uzkrātais dokumentu komplekss veido senāko un vērtīgāko Latvijas dokumentārā mantojuma daļu, kas sniedz bagātīgu informāciju par Rīgas pilsētas, Latvijas un Baltijas reģiona vēsturi. Mūsdienās Rīgas arhīva dokumentu komplekss papildina Latvijas Nacionālā arhīva Latvijas Valsts vēstures arhīva krājumu.

Virtuālā izstāde iepazīstina ar pilsētas arhīva vēsturi no 13. gadsimta līdz tā slēgšanai 1964. gadā un stāsta par senākajiem un vērtīgākajiem tā krājuma dokumentiem. Izstādi papildina virtuālā tūre, kas ļauj "izstaigāt" vēsturiskās Rīgas pilsētas arhīva telpas Palasta ielā 4, kurās glabājas Rīgas pilsētas rātes un tai pakļauto institūciju dokumenti par laiku no 16.  līdz 20. gadsimtam.

Virtuālā izstāde un tūre tapusi sadarbībā ar Latvijas arhīvistu biedrību un ar Rīgas pilsētas domes atbalstu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti