Dienas ziņas

Ventspils graudu terminālis paplašinās

Dienas ziņas

Top lībiešu dzejas krājums

Fonda "Līdzskaņa" radošā nometne

Talsu novadā radošā nometnē mākslinieki palīdz Ūdrītim

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šonedēļ Talsu tuvumā notika radoša nometne, kurā dažādi mākslinieki komponēja, rakstīja dzeju, gleznoja un palīdzēja Rolandam Ūdrim jeb Ūdrītim un viņa ģimenei.  

Latvijas mūziķus un fonogrammu producentus, kuri devuši pienesumu Latvijas mūzikas dzīvē, bet šobrīd dažādu iemeslu dēļ vairs nevar aktīvi darboties, atbalsta biedrības “Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” fonds “Līdzskaņa”. Māksliniekiem tiek sniegts gan finansiāls, praktisks, gan emocionāls atbalsts.

Šonedēļ Talsu tuvumā meža ielokā, zaļā zālē, neskatoties uz to, vai nakts vai rīts, tika radīta sirds mūzika un mākslas darbi, lai sniegtu palīdzīgu roku tiem mūziķiem, kuriem dzīvē neklājas tik viegli. Radošajā nometnē piedalījās arī Rolands Balodis-Ūdris, kurš kopā ar savu ģimeni beidzot varēja atpūsties, izbaudīt dabu un būšanu kopā ar māksliniekiem. Trīs dienu laikā ģimene varēja aizmirst par ikdienas rūpēm un raizēm.

“Mūzika apkārt, draugi sen nesatikti, Rolands priecīgs. Mums tas tiešām ir kaut kas ļoti, ļoti jauks. Viņš smaida, spēlē sintezatoru un priecājas. Un, manuprāt, jā, šis viss ir Rolandam ļoti, ļoti nācis par labu,” saka Ūdrīša sieva, Ilona Balode-Ūdre.

Nav jāmeklē iemesls tam, lai kādam palīdzētu, tā atzīst nometnē satiktie mākslinieki. Ja ir iespēja ar savu talantu un klātbūtni kādu iedvesmot un radīt pozitīvas emocijas, tas esot jādara.

“Esmu šeit, jo sirds tā saka, ka jābūt šeit. Mums mūziķiem ir jāizdara kāds darbs, ko vismaz manā mūziķa pieredzē es neesmu pieredzējis. Ļoti gribas palīdzēt tiem, kuriem vajag vairāk,” atzīst mūziķis Atis Zviedris.

“Tu esi atbraucis, tad tava sirsniņa ir atvedusi uz šejieni, un tā sajūta noteikti ir ļoti laba pēc tam, un kas var būt labāks, ja kaut kādas tavas dotības, tavs talants, tavs darbiņš spēj citam cilvēkam palīdzēt,” saka dziedātāja Elza Rozentāle.

Radošajā nometnē aktīvi iesaistījās 12 Latvijā zināmi mākslinieki. Tika sakomponētas un sarakstītas trīs dziesmas, kuras pašreiz vēl studijā tiek ierakstītas. Nometnes dalībnieki, lai atpūtinātu prātu, gleznoja, un radītie mākslas darbi nonāks uz krūzītēm, T krekliem un citiem priekšmetiem, kurus būs iespējams iegādāties, lai tādā veidā ikviens varētu atbalstīt fondu “Līdzskaņa”.

Fonda “Līdzskaņa” projektu vadītāja Baiba Kojare saka, ka ir pietiekami daudz organizāciju, kas palīdz bērniem, kas palīdz dzīvniekiem, ir arī aktieriem, un līdz ar to arī mūziķu kārta ir pienākusi.

“Tas ir vienkārši burvīgs darbs, ko mēs darām un ko mēs vēl darīsim,” saka Kojare.

Fonds “Līdzskaņa” savu darbību uzsāka februārī, un šajā laikā palīdzība ir sniegta pieciem mūziķiem, kuri ir saskārušies ar dažāda rakstura problēmām, kuras paši nav spējīgi atrisināt.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti