Tallinas ielas kvartālā sāksies «Laikmetīgās trešdienas»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Tallinas ielas kvartālā Rīgā trešdien, 1. jūlijā, vakarā sāksies jauns pasākumu cikls “Laikmetīgās trešdienas”, piedāvājot jaunu platformu mūsdienu mākslai, mūzikai, dejai un dzejai.

Cikla ietvaros trešdienās Tallinas ielas kvartālā uzstāsies tādi mūziķi kā Deniss Paškevičs, kamerorķestra "Sinfonietta Rīga" stīgu kvartets, klavieru kvartets "Quadra", klavesīniste Ieva Saliete un citi; notiks laikmetīgās dejas horeogrāfu izrādes, dzejas un mūzikas improvizācijas.

Kā intervijā Latvijas Radio 3 “Klasika” stāstaTallinas ielas kvartāla kurators Kaspars Lielgalvis, ideja par laikmetīgajiem pasākumiem aizsākās jau pagājušovasar, un to mērķis ir piedāvāt skatītājiem vienkopus dažādu žanru mākslu.

Kaspars Lielgalvis: Tallinas ielas kvartālā sāksies "Laikmetīgās trešdienas"
00:00 / 00:39
Lejuplādēt

“Man jau no "Totaldobžes" laikiem ir ļoti paticis, ka vienā vakarā pārstāvēti dažādi žanri, dažādas jomas – mūzika, laikmetīgā deja, dzeja, vizuālā māksla,” atzina Lielgalvis.

“Tādējādi vienā vakarā skatītājs var dabūt vingrojumu savām dažādajām maņām, kas paliek atmiņā un varbūt arī kaut ko mazliet pamaina pašā cilvēkā, tāpēc arī “Laikmetīgās trešdienas” organizēsim tā, lai vienā vakarā būtu gan mūzikas koncerts, gan laikmetīgās dejas vai dzejas izrāde, plus vēl varēs apskatīties arī vizuālās mākslas darbus. Gribam, lai nebūtu nekādu paužu, lai tas nebūtu sezonāls projekts, bet katru trešdienu Tallinas ielas kvartālā būtu šie pasākumi. Mēs vienkārši gribam iedibināt Rīgā jaunu vietu, par kuru cilvēki zina – ja tevi interesē laikmetīgā māksla, mūzika, deja, trešdienā vari droši nākt, un vienmēr būs kvalitatīvs piedāvājums. Programma šobrīd saplānota līdz septembra beigām,” pastāstīja Lielgalvis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti