Tabakas fabrikā plāno izveidot Radošo industriju atbalsta centru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Kultūras ministrija, Latvijas Kultūras akadēmija (LKA) un VAS "Valsts nekustamie īpašumi" parakstījuši trīspusēju nodomu protokolu par sadarbību starpdisciplināra kultūras, izglītības un radošo industriju atbalsta centra izveidē ēku kompleksā Rīgā, Miera ielā 58A, kādreizējās Tabakas fabrikas teritorijā.

Iecerēts, ka laikā līdz 2020.gadam LKA paplašinās savas darbības mērķus un līdzās augstākās izglītības nodrošināšanai īstenos Radošo industriju atbalsta centra funkcijas.

Centra galvenais darbības mērķis būs ilgtermiņā nodrošināt radošo industriju sektora un inovāciju attīstību nacionālā un starptautiskā līmenī, apvienojot izglītības, kultūras iniciatīvu un uzņēmējdarbības jomas. Centrā plānots izveidot radošās uzņēmējdarbības inkubatoru un rīkot aktivitātes radošo industriju nozares profesionāļiem un to potenciālajiem sadarbības partneriem, ļaujot studējošajiem aktīvi iesaistīties nozares aktuālajos procesos. Līdzās izglītības procesam un centra darbībai LKA Tabakas fabrikas ēku kompleksā plāno arī nodrošināt regulāru kultūras aktivitāšu norisi.

LKA kā augstākās izglītības iestādes un Radošo industriju atbalsta centra pārvaldībā pēc Jaunā Rīgas teātra iziešanas tiks nodots Tabakas fabrikas ēku komplekss, tāpēc ir sācies darbs pie attīstības koncepcijas izstrādes. Ir izveidota darba grupa, ko vada LKA Kultūras menedžmenta un radošo industriju apakšprogrammas vadītāja un docente, kā arī daudzu starptautisku projektu vadītāja Agnese Hermane.

Ir piesaistīti trīs eksperti: LKA kultūrekonomikas pasniedzēja un zinātniskā grāda pretendente biznesa augstskolā "Turība" Ieva Zemīte (doktora disertācija Kultūras uzņēmējdarbības vadīšanas novērtējums Latvijā), biznesa inkubatora Creative Andrejsala projektu vadītāja Liene Kuplā, kā arī radošo industriju pētniece un Latvijas Universitātes doktorante Ieva More.

2015.gada janvārī darba grupa plāno organizēt trīs tikšanās ar centra attīstības koncepcijas izstrādē iesaistītajām ieinteresētājām pusēm. Uz pirmo tikšanās reizi tiks aicināti Latvijas mākslas augstskolu un citu augstāko izglītības iestāžu, kā arī radošo industriju pētnieki, otra tikšanās notiks ar radošās uzņēmējdarbības pārstāvjiem un trešajā tikšanās reizē uz sarunu tiks aicināti iesaistīto valsts institūciju pārstāvji. Tāpat notiks diskusijas ar Kultūras ministrijas Kultūrpolitikas departamenta Radošo industriju nodaļu un Tabakas fabrikas uzraudzības komisiju.  

Darba grupa plāno izvērtēt līdz šim tapušās Tabakas fabrikas attīstības koncepcijas un uz diskusijām aicināt to autorus. Laika posmā līdz 2015.gada aprīlim darba grupa iecerējusi prezentēt centra attīstības koncepciju Kultūras ministrijai, LKA, VAS "Valsts nekustamie īpašumi" un citām ieinteresētajām pusēm.

Iecere par Radošo industriju atbalsta centra izveidi iekļauta Kultūrpolitikas pamatnostādnēs 2014. - 2020.gadam "Radošā Latvija".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti