Kultūras ziņas

Astoņas baltas dienas pirms 30 gadiem

Kultūras ziņas

Ainārs Rubiķis Berlīnes Komiskajā operā

Atklāj Mežaparka Lielo estrādi

Svinīgi atklāts Mežaparka estrādes pirmais atjaunošanas posms

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pēc garas un sarežģītas priekšvēstures ar projekta iesaldēšanu krīzes dēļ, epopejas ar būvnieka konkursa nolikuma apstrīdēšanu un vairākkārtēja sadārdzinājuma pirmdien svinīgi atklāts jūnija sākumā ekspluatācijā nodotais Mežaparka Lielās estrādes pirmais atjaunošanas posms.

Tuvākajās dienās iecerēts izsludināt iepirkumu konkursu nākamajai kārtai – pašas estrādes atjaunošanai, kas tiks sadalīta divos posmus, lai būvdarbu dēļ nebūtu jāpārceļ Skolēnu dziesmu svētki.

Kā pirmie jaunās pagaidu tribīnes estrādes svinīgās atklāšanas dienā varēja izmēģināt koru “Balta” un “Gaudeamus” dziedātāji.

“To jau pēc meiteņu reakcijas varēja redzēt [..],” iespaidos dalījās Annija Elīna Dūzele, sieviešu kora “Balta” dalībniece. “Cik skaisti, ka ir pārtaisītas tieši skatītāju tribīnes, jo izskatās tiešām daudz, daudz plašāk un iespaidīgāk. Tāds gaišums plūst no šejienes.”

Savukārt Rīgas Tehniskās universitātes vīru kora “Gaudeamus” dalībnieks Jānis Solozemnieks uzskata: “Ir labi, ka ir uztaisīts, ir skaisti – acīmredzot, atbilstoši dalībnieku daudzumam ir, bet es neatbalstu to, ka vajadzēja taisīt, lai pēc tam nojauktu, tā ir vienkārši līdzekļu izšķērdēšana.”

Uzbūvējot pagaidu tribīnes, tagad estrādē kopdziesmā varēs vienoties teju 10 tūkstoši koristu, bet skatītāju laukumā, zem kura divos stāvos izbūvētas telpas ēdināšanai, tirdzniecībai un labierīcībām, pēc piedzīvotajiem atjaunošanas darbiem uz soliņiem vietu varēs atrast vairāk nekā 30 000 skatītāju.

“Šobrīd tas ir tas, kā tas ir iecerēts,” pārdomās dalījās arī Dziesmu svētku noslēguma koncerta mākslinieciskais vadītājs Mārtiņš Klišāns. “Es domāju, ka viss ir izdarīts pēc vislabākās sirdsapziņas, un man liekas, ka to diezgan labi var just, staigājot apkārt šeit, jo ir tāda godīgi padarīta darba sajūta.”

Savukārt Dziesmu svētku virsdiriģents Jānis Erenštreits norādīja – lai arī pirmais iespaids esot ļoti labs, pateikt savus iespaidus par estrādes pārbūvi viņš varēšot vien pēc tam, kad būs pārbaudīts arī skanējums un izvietojums.

Viņa kolēģis, Dziesmu svētku virsdiriģents Edgars Račevskis uzskata, ka ir būtiski, lai skaņa no sāniem un skaņa no centra līdz klausītājiem nonāktu vienlaikus. “Diriģentiem būs jārāda sava lielā meistarība, lai dabūtu punktā kopā un sinhroni,” viņš teica.  

Viens no estrādes rekonstrukcijas būvprojekta autoriem, arhitekts Austris Mailītis pauda gandarījumu un prieku, ka darbs ir pabeigts laikā un ir izdevies. Savukārt viens no estrādes rekonstrukcijas būvprojekta autoriem, arhitekts Juris Poga pastāstīja, ka jau otrdien, 19.jūnijā, pasūtītājam tiks atdoti nepieciešamie materiāli, lai varētu izsludināt būvnieku konkursu.

Šīs vasaras izskaņā vai rudens sākumā sāks demontēt pašu estrādi, nojauks arī pagaidu tribīnes, lai estrādes rekonstrukcijas pirmo posmu pabeigtu līdz noteiktajam termiņam – 2020. gada 18. jūnijam.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti