Svētku rīkotāji noraida pārmetumus par pārāk lielu cilvēku skaitu Mežaparka estrādē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Svētku rīkotāji estrādes apsaimniekotāja SIA “Rīgas meži” atzinumu par maksimālo dalībnieku skaitu sauc par novēlotu un norāda – iepriekš brīdinājumi par pārāk lielu dziedātāju skaitu nav izskanējuši.

Ziņu, ka kora tribīņu ietilpība ir 6000 dziedātāju, svētku rīkotāji no estrādes apsaimniekotāja – SIA “Rīgas meži” – saņēma īsi pirms pašiem svētkiem – maija beigās. Lai arī izskanējis, ka vēstulē minēts drošības atzinums, “Rīgas mežu” pavasarī uzsāktā ekspertīze turpinājusies vēl svētku laikā, un tās rezultāti būs zināmi tikai augustā. Kā norāda apsaimniekotājs, ja kāds nosauktajam skaitlim - 6000 - netic, esot iespēja pašiem doties izskaitīt vietas estrādē.

Svētku rīkotāji, atšķirībā no estrādes apsaimniekotājiem, pauž, ka jau decembrī informējuši, ka estrādē svētkos piedalīsies divreiz vairāk cilvēku. “Tāpat kā “Daugavas stadions”, arī “Rīgas meži” jau decembrī zināja aptuveno skaitu, jo tajā brīdī vēl notika skates un konkursi,” uzsver noslēguma koncerta tehniskā direktore Iveta Ārgale.

Kā skaidro svētku rīkotāji, identisks kā mazo, tā pieaugušo dziedātāju skaits – aptuveni 12 000 - skatuves ik svētkus kāpis, jau kopš zemestrādes siju stiprināšanas 2008. gadā. Balstoties uz šo praksi, organizētāji estrādi uzskata par šādam cilvēku skaitam atbilstošu. Tāpēc "Rīgas mežu" paziņojums pašās maija beigās bijis pārsteigums.

"Mēs braucām uz Mežaparku, lai saņemtu rakstiski šo slēdzienu – kāpēc? Jo bērni ir vinnējuši konkursā. Tā ir visa Latvija, un mēs nevaram viņiem tagad pateikt, ka jūs nebrauksiet, jo ir samazinājies vietu skaits estrādē," norādīja Ārgale.

Tā kā ekspertu atzinums jāgaida līdz augustam, organizētāji izlēmuši tomēr neatteikt dalību pusei dziedātāju. Koncerta tehniskā direktore arī norāda – jau pēc ''Rīgas mežu'' vēstules sasauktajā svētku rīcības komitejas sēdē iebildumu pret plānoto 12 000 izvietošanu estrādē no apsaimniekotāja puses neesot bijis.

Ziņots, ka par spīti būvinženieru rekomendācijai Mežaparka Lielajā estrādē izvietot ne vairāk par 6000 dziedātāju, aizvadītajos Skolēnu dziesmu un deju svētkos uz skatuves vienlaikus atradās pat divreiz vairāk bērnu. Svētku organizētāji gan norādīja – tā ir normāla prakse, kas īstenota arī vairākos iepriekšējos svētkos.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti