Kultūras ziņas

Intas Rukas fotoizstādē "Ļaudis no Ziemeļiem"

Kultūras ziņas

Dokumentālisti prezentē filmu projektus

"Stūra mājā" būs sešas vēsturiskas izstādes

Stūra mājā būs sešas vēsturiskas izstādes

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Vismaz šogad daudz diskutētais Stūra mājas liktenis ir izlemts – jau no 1.maija tajā tiks izvietotas sešas izstādes. Tur būs Liktens lietu muzejs, kas caur sadzīves priekšmetiem atklās aizvadītā gadsimta ļaužu dzīves, bet izstādē "Latviešu koferis" tiks eksponētas izsūtījuma laikā un bēgļu gaitās līdzi ņemtās lietas.

Vismaz daļai bijušās VDK ēkas ir jāpilda vēsturiski izglītojoša funkcija. Tā uzskata ēkas apsaimniekotāji „Valsts nekustamie īpašumi”.

Mēs skatāmies vienā virzienā, ka daļu pirmā stāva un pagrabstāva telpu atdot muzeja vajadzībām. Par pārējo ēkas daļu vēl gala lēmums nav pieņemts,” norāda VAS „Valsts nekustamie īpašumi” publiskā sektora klientu vadītājs Andrejs Milzarājs.

Šogad Stūra māja pilnībā tiks nodota nodibinājuma „Rīga 2014” pārziņā. Līdz rudenim tajā būs aplūkojamas sešas izstādes. Bijušās VDK telpās tiks izvietots  starptautisks laikmetīgās mākslas projekts par Auksto karu, arī izstāde „Par spīti visam”, kas veltīta radošu personu veikumam okupācijas laikā.

Nodibinājuma „Rīga 2014” pārstāvis Mārtiņš Drēģeris stāsta, ka Stūra mājā būs Liktens lietu muzejs, Latvijas Okupācijas muzeja ekspozīcija, Rīgas Vēstures un kuģniecības muzeja ekspozīcija...

Tās kopumā būs interesantas liecības par divdesmitā gadsimta vēsturi,” stāsta Drēģeris.

Pagaidām neskaidrs gan paliek jautājums, vai tiks īstenota Kristapa Ģelža vizuālā koncepcija nokrāsot Stūra māju melnā krāsā.

Ja šī ēka stāvēs melna un neizmantota turpmāk, mēs pieļaujam, ka tas varētu radīt sarežģījumus ar potenciālo ēkā atrasties gribētāju pievilināšanu,” uzskata Milzarājs.

Šobrīd skaidrs, ka no Ģelža koncepcijas tiks īstenota Stūra mājas izgaismošana, kuru tāpat kā visas sešas izstādes varēs aplūkot jau no 1.maija. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti