Stājas spēkā atviegloti nosacījumi kultūras pasākumu apmeklētājiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

No 1. augusta palielināts atļautais apmeklētāju skaits kultūras pasākumos: telpās līdz 1000 kvadrātmetriem drīkstēs atrasties 250 cilvēku, lielākās telpās - līdz 500, bet pasākumos ārpus telpām - līdz 3000 cilvēkiem. Tāpat no šodienas atviegloti nosacījumi par sēdvietām kultūras pasākumos.

Stājas spēkā atviegloti nosacījumi kultūras pasākumu apmeklētājiem
00:00 / 00:59
Lejuplādēt

"Tas, kas ir nācis klāt jauns ar šīs nedēļas Ministru kabineta lēmumu, attiecas uz pasākumiem, kuros cilvēki sēž personalizētās sēdvietās, tātad ir iegādājušies biļeti, uz kuras ir viņa vārds. Kārtība no šodienas ir, ka šādos pasākumos: koncertos, teātra izrādēs, kino seansos - varēs vienkopus atrasties divas personas, kas nav vienas mājsaimniecības pārstāvji, un četras personas no vienas mājsaimniecības. Starp šīm apmeklētāju grupiņām jābūt viena metra distancei vai arī aizsargbarjerai starp katrām šīm sēdvietu grupām.

Savukārt tad, kad cilvēki ierodas uz pasākumu, pamet to vai dodas starpbrīdī, paliek spēkā nosacījums par 2 metru distanci starp apmeklētājiem,"

pastāstīja Kultūras ministrijas valsts sekretāres vietnieks Uldis Zariņš.

Kultūras pasākumu rīkotājiem būs pienākums vienu mēnesi uzglabāt biļešu datus, lai gadījumā, ja kāds no pasākuma apmeklētājiem saslimtu ar Covid-19, Slimību profilakses un kontroles centrs varētu sazināties ar pārējiem pasākuma apmeklētājiem.

Daudzas kultūras iestādes, īpaši teātri, ir pauduši viedokli, ka atvieglotie nosacījumi kultūras pasākumu apmeklētājiem ļaus uzņemt vairāk skatītāju, kā arī padarīs izrādes rentablākas.

Tikmēr noteikumi kafejnīcām un restorāniem paliek nemainīgi - pie viena galdiņa drīkst būt līdz 4 cilvēkiem iekštelpās, bet līdz 8 ārtelpās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti