Spārītis: Atbildība par apmeklētāju neielaišanu koncertzālē «Rīga» jāuzņemas Milleram

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Atbildība par sestdien notikušo incidentu saistībā ar apmeklētāju neielaišanu koncertzālē "Rīga" jāuzņemas Jurim Milleram, šādu viedokli pauda Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) prezidents Ojārs Spārītis.

Jau ziņots, ka, pamatojoties uz LZA prezidenta rīkojumu, sestdien slēgta galvenā ieeja koncertzālē "Rīga", kur bija paredzēts viens no kultūras foruma "Baltā nakts" pasākumiem. Tā rīkotāji gan rada iespēju cilvēkiem apmeklēt pasākumu koncertzālē, ļaujot tai piekļūt pa evakuācijas durvīm.

Spārītis apstiprināja, ka šāds incidents patiešām noticis. Ņemot vērā to, ka ar Milleru noslēgtais līgums ir beidzies šā gada 1. septembrī, ir izdots rīkojums koncertzālē vairs neielaist apmeklētājus.

LZA prezidents uzsver, ka atbildība par incidentu esot jāuzņemas pašam Milleram.

"Milleram ir beigušās tiesības izmantot zāli. Tas automātiski nozīmē, ka ikviens, kurš ir saistījies ar Milleru kā ģenerāluzņēmēju, ir Millera ķīlnieks. Viņam nav tiesību no 1.septembra zāli izmantot sakarā ar to, ka ar viņu ir uzteikts līgums. Tā kā līgums ir ar viņu, tad cieš visi tie apakšnomnieki, kuriem viņš ir iznomājis telpas," skaidroja Spārītis.

Tikmēr Millers neuzskata, ka līgumattiecības ir beigušās - LZA vadība vēstulē informējusi, ka lauž līgumu ar viņu, taču Millers nepiekrīt līguma laušanai. Ja viena no pusēm nepiekrīt pārtraukt līgumattiecības, tad saskaņā ar Latvijas normatīviem tās varot izbeigt tikai ar tiesas lēmumu, iepriekš norādīja Millers.

Jau vēstīts, ka LZA valde nolēmusi no septembra lauzt līgumu ar producenta Jura Millera koncertzāli "Rīga", kas pērn sāka darbu ilgi neizmantotajās akadēmijas pirmā stāva telpās. Abas puses pārmet viena otrai līgumā noteikto saistību nepildīšanu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti