Rīta Panorāma

Lielbritānijā būs jauns premjerministrs

Rīta Panorāma

Ukrainas bēgļi ES varēs izmantot savas autovadītāja apliecības

Sācies ikgadējais Pamplonas festivāls

Spānijā ar vēršu skrējienu sācies ikgadējais Pamplonas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Spānijas pilsētā Pamplonā pēc divu gadu pārtraukuma sācies ikgadējais "San-Ferminas" festivāls. Pasaules slavu tas ieguva, pateicoties slavenā pagājušā gadsimta rakstnieka Ernesta Hemingveja daiļradei un riskantajiem cilvēku skrējieniem ar vēršiem.

Festivālu atklāja ar pilsētas vadības un viesu sveicienu un īpašas raķetes palaišanu. Šo brīdi rātslaukumā gaidīja tūkstošiem baltā tērptu cilvēku ar koši sarkaniem kakla lakatiņiem. Deviņu dienu ilgā pasākuma ietvaros paredzēti dažādi kultūras pasākumi, dejas un vietējo ēdienu baudīšana.

Atklāšanas dienā simtiem adrenalīna mednieku devās skrējienā pa līkumotām, bruģētām pilsētas ielām un centās izvairīties no sešiem vēršiem, kas mēroja šo pašu ceļu uz arēnu. Pasākums ir riskants, taču tā dalībniekus nebaida gūtās traumas un pat nāves gadījumi. Pirmajā dienā slimnīcā palīdzība sniegta sešiem cilvēkiem, taču ievainojumi nebija smagi. Kopumā šajos vēršu skrējienos kopš 1910. gada ir gājuši bojā 16 cilvēki, un pēdējais nāves gadījums bija 2009. gadā. Dzīvnieku draugi asi iebilst gan pret šo tradīciju, gan pret vēršu cīņām un to nogalināšanu arēnā.  

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti