Rīta Panorāma

Intervija ar Oļegu Burovu

Rīta Panorāma

Grupa Rock"n"berries izdod mini albumu latviešu valodā

LNSO kļūs par ielu muzikantiem esplanādē šovakar 19:00

Šovakar Nacionālais simfoniskais orķestris vāks ziedojumus koncertzālei

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ceturtdien, 28. jūnijā, Ministru kabinetā notiks valdību veidojošo politisko partiju tikšanās par nacionālās koncertzāles izveidošanu. Dienu pirms tam, 27. jūnijā, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris (LNSO) kļūs par ielu muzikantiem, vācot ziedojumus jaunās koncertzāles atbalstam, protestējot pret 15 gadus ilgu kavēšanos un mudinot pieņemt lēmumu par koncertzāles projekta sākšanos, informē LNSO.

Orķestris muzicēs Esplanādē, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja pagalmā, 27. jūnijā plkst. 19. Savu viedokli par koncertzāles nepieciešamību paudīs LNSO direktore Indra Lūkina, kā arī mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Andris Poga. 

Atgādinām, ka šogad aprit 15 gadu, kopš starptautiskā arhitektu plenērā tika izvēlēta nacionālās akustiskās koncertzāles vieta, kā arī 13 gadu kopš skiču projekta konkursa par koncertzāles veidolu.

Koncertzāles celtniecībai rezervēti 23 miljoni no Eiropas Savienības fondiem, taču ar nosacījumu, ka darbi jāsāk vēlākais 2021. gadā un šī summa jāizlieto līdz 2023. gadam. Kultūras ministrija izvērtējusi deviņas iespējamās atrašanās vietas. Kā trīs reālās izvēles izvirzītas AB dambis, Eksporta iela Andrejostā un Kongresu nama pārbūve.

"LNSO pašreizējā mājvieta Lielā ģilde ir ļoti sliktā stāvoklī, orķestra darba apstākļi ir neatbilstoši vēlamajam. Tāpēc nacionālajam orķestrim ir nepieciešamas nesabrūkošas mājas, savukārt sabiedrībai vajag telpu, kuras skaņas kvalitāte ir atbilstoša pasaules mēroga līmenim," preses paziņojumā pauda orķestra komunikācijas konsultante Anna Babre.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti