Šonedēļ: erotiska izstāde, laikmetīgā deja, naivais brīvdabas festivāls

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pilsētās un laukos viss zied, aicinot mūs ļauties ziedonim dabā un kultūrā. Turpinās "Rīgas fotomēnesis", šonedēļ durvis ver foto izstāde pieaugušajiem. Vērts doties uz Jelgavu, lai ne tikai baudītu pastaigas parkā, bet arī noskatītos mūsu vēsturei veltītu deju izrādi. Nedēļas nogalē jādodas gulēt zem ziedošām ābelēm, lai baudītu neparastu festivālu. Iesaka "Kilograms kultūras" žūrijas pārstāve Eva Johansone.

1. Izstāde pieaugušajiem

No 10. maija Latvijas Fotogrāfijas muzeja izstāžu zālēs skatāma izstāde „Vilna un zīds. Jaunā erotika”. Atklāšanas dienā notiks audiovizuāls priekšnesums „Dievs krāso lūpas”, kurā dzejnieces un skaņu mākslinieces Jeļenas Glazovas teksti mijiedarbosies ar mākslinieces Ievas Balodes atrastajiem erotiskajiem slaidiem. Performances mērķis ir iztaujāt žanra estētiskās un ideoloģiskās robežas, kā arī kritiski izvērtēt erotikas sociālo kontekstu.

Vilna un zīds – kā jaunās erotikas flagmaņi – erotizē pieskārienu un atceļ robežu starp „tu” un „es”.

Jaunās erotikas vārdnīcā kā svarīgi šķirkļi iekļauti tādi jēdzieni kā empātija, atbildība, rīcībspēja, rūpes, subjektivitāte un taisnīgums. Izstādē ietverti klasiķu darbi no Latvijas Fotogrāfijas muzeja arhīva, dažādu laiku nezināmu autoru darbi, kā arī vairāki mūsdienu autori. Brīdinājums! Ieeja izstādē tikai pieaugušajiem. „Rīgas Fotomēnesis" norisinās no 7. maija līdz 7. jūnijam. Pilna pasākumu programma pieejama šeit: http://www.rigasfotomenesis.lv/

2. Dejas veltījums Sibīrijas bērniem

Mūsu Latvijai šogad svun simto dzimšanas dienu, un šajos gados ir bijuši ne tikai sasniegumi, bet protams, arī vairākas pavisam  melnas lappuses. Tas ir stāsts par izsūtījumu un Sibīriju, par tiem daudzajiem tūkstošiem, kam to vajadzēja piedzīvot, un par tiem, kuri nekad neatgriezās.

Par izsūtīto bērnu un jauniešu piedzīvoto tālumā, par bēdām, sāpēm, badu, draudzību, ilgām, dziesmām, dejām.. atgriešanos.

Deju studija “Benefice” valsts jubilejā caur laikmetīgo deju izstāstīs (izdejos) šo sāpīgo vēstures posmu. 9. maijā, Jelgavas kultūras namā, notiks divas izrādes - plkst. 18.00 un 20.00. Horeogrāfi: Sintija Siliņa, Modris Opelts un Annika Andersone.

3. Naivais brīvdabas mūzikas festivāls Āboļdārzs

12. maijā, senā Gaismas ābeļdārzā, rosoties kukaiņiem, dūcot bitēm un smaržojot ziediem, Bārbeles pagastā notiks naivais brīvdabas mūzikas festivāls «Āboļdārzs». Pasākums ir draudzīgs bērniem, tajā organizatori sola gan muzikālo teātri, gan ziedlapu ķeršanu ar tauriņķeramajiem, gan lielo ziepju burbuļu pūšanu. Pieaugušajiem dārdēs «Iļģi», kantrī duets «Čipsis&Dullais», folks «Tarkšķu mandolīnisti», būs arī audiovizuālā perfomance no DJ «Nina Elektrichka», dzeja no Brigitas Kārkliņas un daudz kas cits.


Spēlēties smilšukastē, laiskoties šūpuļmaisos, vērot ugunskura gaismu un elpot svaigo lauku gaisu.

Ieeja no pllkst. 12.00, bus iespēja arī palikt pa nakti zem ābelēm savās teltīs. Bērniem līdz 12 gadiem, pensionāriem un invalīdiem ieeja bez maksas.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti