Solomons Mihoelss - viena no 100 izcilām personībām ar saknēm Daugavpilī

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Šonedēļ Daugavpilī norisinās ikgadējās Solomona Mihoelsa dienas, kas veltītas izcilā novadnieka dzimšanas dienai.

Solomons Mihoelss (īstajā vārdā Šloime Vovsi) piedzima un pirmos 15 dzīves gadus pavadīja Daugavpilī (toreiz Dvinskā). Iela, kurā dzīvoja Vovsi ģimene, nodēvēta pasaulslavenā teātra mākslinieka vārdā, un viņa dzimto māju rotā piemiņas plāksne. Solomons Mihoelss bija pazīstams kā režisors, aktieris, pedagogs, sabiedriskais darbinieks, Maskavas Valsts ebreju teātra mākslinieciskais vadītājs.

Solomona Mihoelsa dienas - tas ir tradicionāls pasākumu cikls, kas katru gadu parasti norisinās nedēļas garumā, stāsta Daugavpils Kultūras pārvaldes speciāliste Vita Viļevko:

Vita Viļevko par Mihoelsa dienām
00:00 / 00:48
Lejuplādēt
“16.martā mēs tieši svinam Solomona Mihoelsa dzimšanas dienu. Solomons Mihoelss ir dzimis Daugavpilī, un tā ir viena no izcilākajām personībām, kas sevi ir parādījusi ne tikai Daugavpils, bet arī pasaules mērogā. Viņš bija režisors, aktieris, pedagogs, sabiedriskais darbinieks, kurš darbojās padomju gados un diemžēl traģiski gāja bojā tieši savas darbošanās, uzskatu un pārliecības dēļ. Un nu jau aptuveni desmit gadus Daugavpilī notiek Solomona Mihoelsa dienas. Tas ir pasākumu cikls, kurā ir gan izstādes, gan atvērto durvju dienas, gan teātra izrādes, un jau otro gadu mums notiek arī tālākizglītības kursi pedagogiem.”

 

Mihoelsa dienas rīko Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvalde sadarbībā ar Daugavpils Universitāti, Latgales Centrālo bibliotēku, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeju, 2.speciālo pirmsskolas izglītības iestādi un Daugavpils teātri.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti