Sola pieņemamas biļešu cenas pasākumiem koncertzālē «Lielais dzintars»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Biļešu cenas koncertiem jaunatklātajā Liepājas koncertzālē "Lielais dzintars" būs pieņemamas, lai pasākumus varētu apmeklēt iespējami liels interesentu loks, to intervijā Latvijas Radio sacīja Liepājas simfoniskā orķestra valdes loceklis Uldis Lipskis.

Viņš norādīja, ka patlaban biļešu cenu politika pasākumiem koncertzālē nosaka SIA "Lielais dzintars", kas šobrīd rīko koncertus, bet Liepājas simfoniskais orķestris tiek piesaistīts kā viesmākslinieki. Pēc Jaunā gada situācija mainīsies, jo pamata repertuāru koncertzālē nodrošinās Liepājas simfoniskais orķestris.

"Mūsu mērķis galīgi nav izgriezt rokas mūsu mīļajiem un uzticamajiem klausītājiem. Līdz ar to mēs ļoti skatīsimies, lai tās cenas ir saprātīgas un pieņemamas mūsu cilvēkiem.

Jo, protams, ka var spēlēt uz kādu zināmu Rīgas publiku vai vēl vairāk – uz starptautisku (..), bet mēs jūtam atbildību mūsu klausītāju priekšā," teica Lipskis.

Viņš atzīmēja, ka Liepājas simfoniskais orķestris, piemēram, decembra vidū rīko pirmo koncertu mazajiem klausītājiem un no viņiem tiks prasīts viens eiro par biļeti.

"Protams, jāsaprot arī, ka šāda zāle prasīs citus izdevumus tajā dzīvot un strādāt. Tā kā mēs diezin vai varēsim palikt pie tāda līmeņa, ka dārgākā biļete ir septiņi eiro.

To mēs nevarēsim atļauties, bet katrā ziņā gan mēs, gan mūsu īpašnieks – Kultūras ministrija skatās. Mums pat finansēšanas līgumā ir pateikts, ka gada vidējā biļešu cena nevar pārsniegt noteiktu limitu. Tā kā mēs esam dotēti no valsts, tad mums ir sociālā un kultūrpolitiskā atbildība," teica Lipskis.

Jau vēstīts, ka piektdien, 6.novembrī, ar vērienīgu koncertu atklāta «Lielā dzintara» Lielā zāle.
 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti