Šogad pirmo reizi pasaules diktātu latviešu valodā rakstīs arī Braila rakstā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Piektajā jubilejas gadā pasaules diktātam ir pievienojusies Latvijas Neredzīgo bibliotēka, lai sniegtu iespēju neredzīgiem un vājredzīgiem cilvēkiem izmēģināt savas spējas diktāta rakstīšanā. Viņiem diktātu lasīs aktieris Juris Kalniņš.

Pašlaik diktātam Braila rakstā pieteikušies četri cilvēki Rīgā un divi Ventspilī. Viens no rīdziniekiem rakstīs diktātu mājās, klausoties to Latvijas Radio raidījumā ''Kultūras Rondo''.

Latvijas Neredzīgo bibliotēkas pārstāve Gunta Bite
00:00 / 01:09
Lejuplādēt

Latvijas Neredzīgo bibliotēkas pārstāve Gunta Bite vērtē, kādēļ pirmajā gadā aktivitāte bijusi samērā neliela.

"Noteikti tas ir tāpēc, ka tas ir pirmais gads. Un tas ir kaut kas tāds nebijis, līdz ar to ir tā kā nelielas bailes. Vēl joprojām cilvēkiem vārds "diktāts" saistās ar to, ka tiek liktas atzīmes, kaut kur tiek pie ziņojumu dēļa piekarināti rezultāti. Atzīmes jau netiek liktas. Ir vēlme, protams, uzvarēt visiem, bet galvenais jau ir piedalīties. 

Liels mīnuss ir tas, ka diktāts notiek sestdienā, tāpēc ka Strazdumuižas vidusskolā, kur mācās neredzīgie, vājredzīgie bērni, viņi pārsvarā brauc brīvdienās uz mājām.

Un viņi nepaliek internātā te uz vietas, nevar piedalīties diktātā Rīgā. Tas arī ir iemesls tam, kāpēc ir tik maz. Jebkurā gadījumā mēs vēl gaidām kādu, kas vienkārši atnāks rakstīt diktātu bez iepriekšējas pieteikšanās. Tā arī var gadīties. Ja nākošajā gadā būs lielāks pieplūdums - vairāk par desmit - tad organizēsim diktāta rakstīšanu uz vietas Strazdumuižas vidusskolā," stāstīja Bite.

Sestdien, 9. novembrī, tiek organizēts pasaules diktāts latviešu valodā. Tā rakstīšana ir brīvprātīgs bezmaksas pasākums, kas piekto reizi pēc kārtas vienlaikus norisināsies klātienē 11 Latvijas pilsētās (Rīga, Ventspils, Liepāja, Valmiera, Rēzekne, Daugavpils, Jēkabpils, Jelgava, Cēsis, Bauska, Ikšķile) un tiešsaistē visā pasaulē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti