Šodien apmeklētājus klātienē un tiešraidē gaida «Baltā nakts»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Sestdien, 5.septembrī, Rīgā risināsies ikgadējais mūsdienu kultūras forums ''Baltā nakts''.

Pirmie foruma pasākumi sāksies pulksten 15, un viss pasākums kopumā ilgs līdz diviem naktī. Šogad tā programmā ir aptuveni 30 projektu, kas nosegs teju visu pilsētas teritoriju.

Apjomā lielākais projekts būs "Tēlniecības kvadriennāle Rīga 2020", kas ietvers gan atklāšanas gājienu, gan 12 objektu apskati pilsētvidē.

Liels projekts būs arī Doma laukumā skatāmā Venēcijas arhitektūras biennāles instalācija ''Pārtrauktie savienojumi", ko foruma apmeklētājiem būs iespēja redzēt pašiem pirmajiem.

Diāna Polgina
00:00 / 00:54
Lejuplādēt

“Šogad “Baltajā naktī” akcents netiek vērsts uz lieliem publiskiem pasākumiem, kuros iespējama pulcēšanās, bet gan programma tiek pielāgota tā, lai apmeklētājiem vairāk būtu pieejami statiskie objekti, kas nodrošina, ka šo objektu var apmeklēt visa vakara garumā, nevis kādā konkrētā laika posmā,” pastāstīja viena no ''Baltās nakts'' organizatorēm Diāna Polgina.

Arī tematiski vairāki “Baltās nakts” projekti pielāgoti šībrīža realitātei, kas piedzīvota šogad pavasarī. “Projekti apskata gan sociālā distancēšanās tēmu, gan vientulību, gan fizisko 2x2 metru jautājumu,” pastāstīja Polgina.

Turklāt šogad forumu būs iespējams vērot tiešraidē tīmekļvietnē www.baltanakts.lv.

Par “Balto nakti”

"Baltā nakts" Rīgā ir daļa no starptautiska projekta "Eiropas Baltās naktis", ko aizsāka piecas Eiropas galvaspilsētas – Brisele, Madride, Parīze, Rīga un Roma, un šobrīd šim tīklam ir pievienojušās pilsētas visā pasaulē. "Baltās nakts" ideja ir padarīt laikmetīgo mākslu pieejamāku iedzīvotājiem, vienu nakti gadā iesaistot interesentus daudzveidīgās mākslas norisēs. Rīgā mūsdienu kultūras forumu "Baltā nakts" organizē Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvalde sadarbībā ar Latvijas kultūras organizācijām, iesaistot Latvijas un ārvalstu māksliniekus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti