Simtgades mērķprogrammā Kultūrkapitāla fonds atbalsta 58 projektus

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Latvijas simtgades mērķprogrammā atbalstīti 58 projekti, kam kopumā atvēlēts pusmiljons eiro. Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) konkursā izvērtēšanas process bijis garš, jo kopumā bija iesniegti 280 projekti.

VKKF komisija galvenokārt vērtēja, lai projekts nebūtu kāda regulāra norise, bet gan īpaši veidotas aktivitātes Latvijas simtgadei. Rezultātā atbalstīti gan jauniešu projekti, gan vairāki kino un teātra projekti, kā arī sadarbības projekti ar latviešu diasporām ārvalstīs.

"Tiešām centāmies ļot vispusīgi skatīties un pētīt, lai [līdzekļi] neaizietu lieliem reprezentatīviem pasākumiem un lai ir vietējās iniciatīvas atbalstītas," par projektu vērtēšanas komisijas darbu saka VKKF padomes priekšsēdētāja Zane Kreicberga.

Kā brīnišķīgu piemēru Kreicberga min Nītaures likteņstāstu vākšanas un popularizēšanas projektu, kuru iesniegusi jauniešu biedrība "Nītaureņi".

"Ir jūtams, ka cilvēki aktivizējas visdažādākos līmeņos, visdažādākajās Latvijas vietās un tiešām domā par to, kas viņiem ir svarīgs simtgades kontekstā," secina Kreicberga.

Kreicberga piebilst, ka tomēr aizvien vēl ir daļa projektu iesniedzēju, kuri iesniedz negatavus projektus, piemēram, prasa finansējumu idejas sagatavošanai, nevis īstenošanai. VKKF padomes priekšsēdētāja aicina šos projektus izstrādāt un iesniegt nākamgad.

Lielākais finansējums - 35 tūkstoši eiro - piešķirti Latvijas Mūzikas informācijas centram "Latvijas skaņa/21." nacionālās ierakstu kompānijas "Skani" ieskaņojumu starptautiskai izplatīšanai. Otrs lielākais - 30 tūkstoši eiro - biedrības "Next" projektam "TU.ESI.LV Latvijas simtgadei" un biedrības "Ziemeļu puse" dokumentāli vēsturiskajam TV ciklam "Gadsimta adreses".

20 tūkstoši eiro piešķirti "United Emotions" iesniegtajam izrāžu cikla "No 1 līdz 100" projektam un Jura Podnieka studijas projektam "Simtgadnieka DNS''. Vairākiem projektiem piešķirti 15 000 eiro.

Pilns atbalstīto projektu saraksts atrodams VKKF mājaslapā.

Mērķprogrammas konkursā iesniegtos projektus izvērtēja īpaši izveidota konkursa komisija, ko veido pieci Kultūras ministrijas un četri VKKF padomes deleģēti pārstāvji.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti