Rīta Panorāma

VK: Rīgas Brīvosta daļēji ieviesusi VK prasītos uzlabojumus

Rīta Panorāma

NA deputāts: paaugstināt mikrouzņēmuma nodokļa likmi bija milzīga kļūda

Sigulda šogad sagaida 100 tūkstošus tūristu

Siguldas Kultūras pārvaldes vadītāja: Lielākā atbildība ir priekšā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

„Lielākā atbildība ir priekšā,” intervijā LTV „Rīta Panorāmā", stāstot par Siguldā kā Rīgas partnerpilsētā paredzētajiem svētku "Rīga 2014" pasākumiem, norāda Siguldas Kultūras pārvaldes vadītāja Jolanta Borīte.

„Ļoti labi, ka mēs iesākām gadu, pirms nedēļas Turaidā atverot unikālu faksimila izdevumu. Tad mēs tā kā iesildījāmies un sapratām tās lietas, ka cilvēkiem tas interesē un pie mums varētu būt ļoti daudz viesu,” stāsta Siguldas Kultūras pārvaldes vadītāja.

Borīte atzīst, ka šobrīd, bez šaubām, ir iekšējs nemiers un augsta atbildība, jo jūtama augsta līmeņa viesu un arī mediju interese.

Turēt līdzi Rīgai ir augstākā līmeņa atbildība,” uzsver Siguldas Kultūras pārvaldes vadītāja.

Skaidrojot to, kāpēc Sigulda vispār izvirzīja savu kandidatūru sadarbībai ar Rīgu kā Eiropas kultūras galvaspilsētu, Borīte norāda uz to, ka Sigulda var piedāvāt to, ko Rīga nevar.

„Mēs piedāvājam to, ko Rīga nevar piedāvāt. Zaļais parks. Unikālās dabas ainavas. Brīnišķīgā piedzīvojumu sajūta, ko var gūt Siguldā,” stāsta Borīte. „Šobrīd mums bija svarīgi pateikt: darām to, kas līdz šim Siguldā nebija piedzīvots. Tas ļoti labi saslēdzās ar Rīgas „Force majeure" nosaukumu.”

Sigulda plāno pārsteigt cilvēkus ar līdz šim nepiedzīvotiem notikumiem. Viens koncentrēts svētku atklāšanas pasākums Siguldā gan neesot – skaidro Siguldas Kultūras pārvaldes vadītāja, ir vairāku pasākumu virkne.

Galvenais, jābūt gataviem daudz uzturēties ārā. Silti saģērbties un baudīt to, ko mēs piedāvājam pilsētvidē, jo pasākumu telpās būs samērā maz,” stāsta Borīte.

Kā ziņots, 2014.gadā Rīga ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, bet Sigulda ir tās oficiālais partneris. Abas pilsētas visa 2014.gada laikā piedāvās bagātīgu, daudzveidīgu un augstvērtīgu kultūras programmu. 

Siguldā no 17.janvāra notiks vides mākslas festivāls „Nature. Urban. Future.”. Tā ir ziemas pastaiga pa Siguldu un astoņi mākslinieces Agneses Melbārdes īpaši veidoti vides objekti – „Ieziemots! Siguldā!”. No 17. līdz 19.janvārim Livonijas ordeņa Siguldas pilī katru dienu līdz plkst.20 skatāma Francijas radošās kompānijas „Picto Facto” lielformāta instalācijas „Billevesees”. 

Plašāk svētku programmu Siguldā skatieties šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti