«Siguldas devona» sezonas atklāšanā Lūsēna koncertprogramma un citi pasākumi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Nedēļas nogalē, no 6. līdz 8. septembrim, atklās Siguldas kultūras centra "Siguldas devons" jauno sezonu, informēja kultūras centrā. Pasākuma repertuārā būs īpaša komponista Jāņa Lūsēna koncertprogramma, kino, izzinoša un radoša ģimenes diena, kā arī Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra (LNSO) koncertuzvedums bērniem.

Kultūras centrā informēja, ka otrās sezonas aktualitāti raksturo teikums "lēciens dziļumā, lēciens dzīlēs".

6. septembrī plkst.20 neierastā formā un mainot dislokāciju, trīs "Siguldas devona"zālēs būs iespēja doties horeogrāfiskā pastaigā "virs saknēm", ļauties sajūtu pastiprinošiem lāzera specefektiem, dzirdēt pirkstu bundzinieku "Rick Feds", baudīt ritma saspēli ar deju kompāniju "Soul Tap" un ļauties devona meža šalkām ar iespēju tās vizualizēt uz audekla.

7. septembrī plkst.14 sadarbībā ar "Kino Bizi" būs iespēja skatīties dokumentālo filmu "Kusamas bezgalība". Filma vēsta par mākslinieci Jajoi Kusamu - vienu no mūsdienu avangarda mākslas ikonām. Bet vakara izskaņā, plkst.19, norisināsies Jāņa Lūsēna koncertprogramma "Labvakar, Latvija! Labvakar, Sigulda!". Tajā skanēs mūzika no teātra izrādēm "Kaupēn, mans mīļais", "Sfinksa", "Indriķa hronika" un populārākās komponista dziesmas.

8. septembrī no plkst.11 uz "Siguldas devonu" tiek aicinātas ģimenes ar bērniem, lai no rīta darbotos interesantās un izzinošās nodarbēs un rotaļās sadarbībā ar "Lielajām koka spēlēm". Savukārt plkst.14 būs iespēja apmeklēt muzikālu izrādi – "Loranga, jeb stāsts par vienu gluži traku māju", kas tikai pavisam nesen piedzīvojusi savu pirmizrādi.

Kultūras centrs "Siguldas devons" kā kultūras centra ēka būvēta jau 1962.gadā, bet pēc vērienīgās pārbūves durvis vēra 2018. gada rudenī. Pēc rekonstrukcijas telpas kļuvušas plašākas, daudzfunkcionālas un energoefektīvas. Kultūras centra zāles aprīkotas ar tehnoloģijām, kas nodrošina akustiku ar mazu reverberācijas laiku, tāpēc tās īpaši piemērotas koncertierakstiem.

Aizvadītajā pirmajā sezonā uz profesionālās mākslas un Siguldas amatiermākslas pasākumiem tika pulcēti vairāk nekā 16 000 apmeklētāju. "Siguldas devons" bija izvirzīts sabiedrisko mediju balvas "Kilograms kultūras" nominācijai kā viena no spilgtākajām Latvijas kultūras notikumu vietām 2018. gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti