Siguldā izveidota āra lasītava un ceturtais grāmatu apmaiņas punkts

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Siguldas pagasta kultūras namā atklāta āra lasītava un arī grāmatu apmaiņas punkts. Tā ir pirmā āra lasītava un jau ceturtā vieta Siguldā, kur interesenti var nodot sev vairs nevajadzīgas grāmatas un vietā paņemt kādu sev interesējošo.

Siguldas novada domes pārstāve Sindija Brikmane
00:00 / 00:59
Lejuplādēt

Siguldas novada domes pārstāve Sindija Brikmane Latvijas Radio skaidroja – šobrīd vienīgā āra lasītava Siguldā strādās siltā un sausā laikā. Tomēr arī nelabvēlīgos laika apstākļos būs iespējams baudīt literatūru.

“Šobrīd kā jaunākā izveidotā ir lasītava un grāmatu apmaiņas punkts pie Siguldas pagasta kultūras nama. Un tur šobrīd ir vienīgais punkts, kur Siguldā var ārā, mīkstos spilvenos var sēdēt un lasīt grāmatas, mainīties ar grāmatām.

Šajā vietā nākotnē ir plānoti dzejas lasījumi un bērni varēs nākt uz pasaku lasījumiem gan no bērnudārzā, gan no tuvākajām mājām.

Un šī veidosies kā tāda mazā pasākumu forma, kur pulcēties iedzīvotājiem. Savukārt, piemēram Siguldas dzelzceļa ēkā grāmatu maiņas punkts kalpo kā iespēja lasīt literatūru tajā brīdī, kad tu pārvietojies ar vilcienu nepilnu stundu dienā uz Rīgu un atpakaļ. Šī ir ļoti veiksmīga iniciatīva un iedzīvotāji to patiešām novērtē,” pastāstīja Brikmane.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti