Panorāma

Pirmajā kara mēnesī mājas atstāj 10 miljoni ukraiņu

Panorāma

Panorāma

Aicina uz labdarības koncertu Mežaparka estrādē

Sestdien Mežaparka estrādē labdarības koncertā aicinās palīdzēt Ukrainas bēgļu bērniem un ģimenēm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Kopš kara sākuma Bērnu slimnīcā ārstēti jau ap simts ukraiņu bērnu. Lielu daļu pakalpojumu apmaksā valsts. Taču  ģimenēm, kas palikušas bez savām mājām, ir vajadzīgs papildu atbalsts. Un, lai to nodrošinātu, Bērnu slimnīcas fonds un Rīgas pašvaldība šajā sestdienā, 26. martā, aicina uz labdarības koncertu Mežaparka Lielajā estrādē, kur uzstāsies daudz pazīstamu mūziķu.

Vairāk nekā četru stundu ilgajā koncertā 40 dziesmas izdziedāt uz skatuves kāps populārākie pašmāju mūziķi, kas koncertā "Palīdzi celties! " uzstāsies brīvprātīgi. Visi par biļetēm gūtie ienākumi tiks ziedoti Bērnu klīniskās slimnīcas fondam ukraiņu bērnu psiholoģiskajam atbalstam un ārstēšanai. Organizatori stāsta – piedalīties piekrituši pilnīgi visi mākslinieki, kas uzrunāti, un viņu ir daudz. Koncerts paredzēts četru stundu garumā.

Dziedātājam Ainaram Mielavam piedalīties šajā koncertā šķiet pašsaprotami: "Droši vien māksliniekiem prātīgākais ir darīt to, ko viņi mīl darīt to, ko viņi prot darīt, manā gadījumā dziedāt." Savukārt mūziķe Māra Upmane-Holšteine atzīst, ka kopš 24. februāra katru dienu domā, kā palīdzēt, kā kaut ko ietekmēt, un jūt lielu bezpalīdzību. Koncerta ideja viņu aizķer personīgi.

Dziesminieks Goran Gora uzsver: "Ir ļoti svarīgi apzināties, ka mēs visi esam kā tāda viena  kopīga ekosistēma, kurā katram ir kaut kas dots, varbūt ir ņemts. Tad ir svarīgi, kam ir dots, ka var iedot tiem, kuriem nav. Un arī pat tad, ja tā ir tikai dziesma, bet tas jau tikai šķiet, ka tā ir tikai dziesma. Tās tomēr ir emocijas, tā ir klātbūtne, tas ir mūsu augstākais radošais spēks, ko mēs veltām kādam citam."

Arī mūziķis Johnny Salamander atzīst: "Vienīgais, ko es varu izdarīt, es varu atbalstīt ar savu dziesmu. Es jau to esmu daudziem pastāstījis. Un es saprotu, ka būs tiešraide, tad arī varēs vērot televīzijā. Bet es gan gribētu, lai viņi atnāk uz šejieni."

Starp mūziķiem arī grupa "Latvian Voices", kura savā paspārnē pieņēmusi mūziķi no Ukrainas. Grupas dalībniece Laura Jēkabsone par šo lēmumu teic: "Ja ne pasaulei rādīt to, cik skaista ir ukraiņu mūzika, jo mēs dziedam ukraiņu valodā, tad vismaz vienam cilvēkam no Ukrainas šajā brīdī dot varbūt iespēju aizmirsties, muzicēt un šādā veidā atbalstīt."

Mūziķe no Ukrainas Marija Savenko ir aizkustināta: "Es jūtos aizkustināta par cilvēku attieksmi pret Ukrainu. Un īpaši no Latvijas. [..] Tas viss ir tik vareni, emocionāli, apkārt tik daudz cilvēku. Esmu dzirdējusi par jūsu Dziesmu un deju svētkiem. Un tagad man pašai iespēja uzstāties uz lielās skatuves. Es ļoti lepojos ar šo iespēju."

Ieeja koncertā sestdien Mežaparka Lielajā estrādē būs, ziedojot 3, 10 vai 20 eiro, iepriekš iegādājoties biļetes internetā vai uz vietas. Ieejas maksa koncertā ir veidota simboliski un būs arī iespēja vienkārši ziedojumu kastītē atstāt naudiņu vai ar karti noziedot koncerta laikā, un visi ziedotie līdzekļi nonāks Bērnu slimnīcas fondā.

Koncertu "Palīdzi celties!" Lielajā Mežaparka estrādē tiešraidē LTV1 un portālā LSM varēs vērot sestdien pulksten 14.00 – 18.00.  

KONTEKSTS:

Krievijas iebrukums Ukrainā turpinās kopš 24. februāra. Sarunas līdz šim nav devušas rezultātu, un 12. martā Francijas prezidenta administrācijā paziņoja – pašlaik izskatās, ka Krievijas prezidents Vladimirs Putins neizrāda nekādu vēlēšanos izbeigt karu Ukrainā.

Krievijas rīcība izpelnījusies asu nosodījumu no demokrātiskās pasaules. Rietumvalstis noteikušas vairākas sankcijas gan pret Krieviju, gan pret Baltkrieviju, kas atbalsta Kremļa lēmumu uzbrukt Ukrainai. Tikmēr arvien vairāk ārvalstu uzņēmumi boikotē Krieviju un aptur savu darbību šajā valstī.

Vairāki miljoni cilvēku pametuši Ukrainu. Kopumā, pēc ekspertu aplēsēm, krīze Ukrainā varētu atstāt bez pajumtes 12 miljonus cilvēku. Latvija gatavojas uzņemt 10 000 iespējamo Ukrainas bēgļu.

Kā palīdzēt?

Uzņēmumiem, kas vēlas palīdzēt, reģistrēties šeit – koordinatori ar jums sazināsies.

Iedzīvotājiem, kas vēlas palīdzēt, reģistrēties šeit – koordinatori ar jums sazināsies.

Uzņēmumiem, kas gatavi ziedot preces vai bez maksas uzņemt bēgļus, reģistrēties šeit.

Uzņēmumiem, kas gatavi nodarbināt bēgļus, reģistrēties šeit.

Iedzīvotājiem, kas gatavi bez maksas uzņemt bēgļus, reģistrēties šeit.

Ziedot Ukrainas Aizsardzības ministrijai var šeit.

Ziedot Ukrainas cilvēkiem var šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti