Kultūras ziņas

Tuvojas "Patriarha rudens"

Kultūras ziņas

"Oligarhs" Nacionālajā teātrī

Sestdien ieskandinās "Ulbrokas pērli"

Sestdien ieskandinās «Ulbrokas pērli»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Bibliotēka, muzejs, dzimtsarakstu nodaļa un divas koncertzāles – viena ar turpat 500, otra – ar 200 sēdvietām. Tas viss zem viena jumta sadzīvo "Ulbrokas pērlē" jeb Stopiņu novada Kultūras centrā. Sestdien, 26. septembrī, iecerēts tā atklāšanas koncerts, kurā uzstāsies koris "Latvija", grupa "Dagamba" un Daumants Kalniņš.

Kamēr galvaspilsētā vēl aizvien turpinās diskusijas par akustisko koncertzāli, jūlija beigās Pierīgā, Ulbrokā, ekspluatācijā nodots kultūras centrs "Ulbrokas pērle" ar divām koncertzālēm. Gan tās nosaukums, gan arī arhitektoniskais veidols bijis iedzīvotāju balsojuma rezultāts. Un patlaban notiek aktīva gatavošanās šīs zāles atklāšanai. 

"Pirmkārt, gribu īpaši uzslavēt, man liekas, ka vispār šīs telpas – ar kādu rūpību tās ir izveidotas!  Šodien pirmais mēģinājums, man ir ļoti grūti pirmajā reizē tā 100% novērtēt. Es domāju, ka telpa ir multifunkcionāla – iespējams, tas ir apzināts mērķis, jo šeit labi skan viss, kas ir apskaņots, bet esam iedziedājuši arī a capella lietas, nu drusku prasās tādu halles efektu," atzina kora "Latvija" mākslinieciskais vadītājs, diriģents Māris Sirmais.

Daudzfunkcionālais kultūras centrs uzbūvēts trīs gadu laikā, un tas izmaksāja apmēram 15 miljonus eiro, no kuriem daļu pašvaldība aizņēmās Valsts kasē.

"Tas ceļš uz šo kultūras centru arī mums bija diezgan garš. 2003. gadā mums bija metu konkursiņš, kur parādījām, kā šis centrs varētu izskatīties (..). 2016. gadā uzsākām būvniecību, 2017. gadā ierakām kapsulu. Un šogad esam nodevuši ekspluatācijā," teica Stopiņu novada domes priekšsēdētāja Vita Paulāne.

"Ulbrokas pērles" vadītāja Vita Pinne stāstīja, ka centrā ir daudz telpu, tostarp mēģinājuma telpas māksliniekiem, dejotājiem spoguļu zāle, Dzimtsarakstu nodaļa, kam ir sava ieeja un kur ērti piebraukt. Tāpat centrā ir muzeja un izstāžu zāle, bibliotēka.

"Ulbrokas pērles" atklāšanas koncertu sestdien varēs vērot ne tikai klātienē, bet arī uz lielā ekrāna skvērā pie kultūras centra un tiešsaistē Stopiņu novada "YouTube" kanālā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti