Septembrī Latvijas baznīcās aicina uz kultūras notikumu «Vertikāle V»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Eiropas kultūras mantojuma un dzejas dienu notikums "Vertikāle V" sāksies 7. un 8. septembrī Liepājas Sv.Trīsvienības katedrālē, aicinot iepazīt katedrāli - Eiropas pērli priekšlasījumos, meistardarbnīcā un dzejas, mūzikas, mākslas un gaismas performancē, LSM.lv informē pasākuma rīkotāji.

Par tradīciju kļuvušais kultūras mantojuma un dzejas dienu notikums šogad atzīmē piecgadi. Piedzīvojot ilgi gaidītos dievnama fasādes atjaunošanas darbus, par dievnama lomu arhitektūras, sakrālās mākslas un pilsētvides kopainā priekšlasījumos un stāstījumos dalīsies profesori Jānis  Krastiņš un Daina Lāce, katedrāles dekāns Pēteris Kalks,  mūziķe Ieva Tālberga un  tēlnieks, dievnama kristāmtrauka autors Egons Peršēvics. 

Notikuma vizuālo un māksliniecisko sadaļu papildina māksliniece Agnese Rudzīte. Viņas vadībā interesenti aicināti piedzīvot meditāciju „Glābt pasauli“ zīmēšanas un gleznošanas meistardarbnīcā.

Savukārt 7. septembra vakarā dievnama telpu piepildīs dzejas, mūzikas, mākslas un gaismas kopdarbs - performance "Dievkalpojums", atklājot dievnamu dziļākās būtības prizmu caur dzejnieku, mūziķu un mākslinieces skatījumu. Performances autori: dzejnieku grupa "KIP" – Laura Andersone, Gunita Boka, Inta Kampara, Gundega Rezevska, Gunta Šnipke un Sandra Vensko, mūziķes no Schola Trinitatis - Ieva Tālberga un  Diāna Jansone, kā arī bīskaps emeritus Pāvils Brūvers, Marija Timčenko, papildinot performanci ar vijoles spēli, gaismas spēles autors Jānis Vasilis un māksliniece Agnese Rudzīte.

„Vertikāle V“ turpināsies 14. septembrī Alsungas Romas katoļu Sv.Miķeļa baznīcā un noslēgsies 22. septembrī Jaunpils, Lestenes un Apriķu luterāņu baznīcās.

Pasākuma programma apskatāma mājaslapā www.trisvienibasfonds.lelb.lv

Pasākumi notiek bez maksas, pateicoties piešķirtajam līdzfinansējumam no Valsts kultūrkapitāla fonda un "Latvijas Valsts mežu" Kurzemes kultūras programmas 2019" un sadarbībā ar Liepājas Sv.Trīsvienības baznīcas atjaunošanas fondu. Pasākumu atbalsta Liepājas un Grobiņas pašvaldības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti