Ārpus Rīgas

''Talsu Vēstis'' žurnāliste Mārīte Jankeleviča par veselības veicināšanas projektu

Ārpus Rīgas

Laikraksta "Liesma" žurnāliste Ilze Kalniņa par Valmieras slimnīcas rīkotajiem pasākumiem

Profesionālajai mākslai un izglītībai Latgalē lielākas perspektīvas

Saules skola – Latgalē pirmais profesionālās izglītības kompetences centrs

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Profesionālajai mākslai un izglītībai Latgalē lielākas perspektīvas paver nupat pieņemtais pirmais valdības lēmums pēc izbraukuma sēdes Daugavpilī Latgales attīstības jomā, proti, piešķirt Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolai jeb Saules skolai profesionālās izglītības kompetences centra statusu.

Ņemot vērā profesionālās izglītības pieprasījumu un novērtējumu darba tirgū, tas dod jaunas iespējas skolai un tās audzēkņiem un kopumā veicinās reģiona profesionālās mākslas izaugsmi.

Līdz šim mākslas jomā Kultūras ministrijas padotībā ir izveidoti četri kultūrizglītības kompetences centri. Divi no tiem Rīgā, divi Kurzemē - Ventspilī un Liepājā. Profesionālās izglītības kompetences centra jeb tā saukto PIKC statusu nupat ieguvusi pirmā skola Latgalē - Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskola „Saules skola”. Tas ir jauns pavērsiens Latgalei un labs ieguvums skolai, saka Saules skolas direktores vietniece izglītības jomā Jolanta Kudiņa, norādot, ka skola, kas tikko nosvinējusi savu simtgadi, ar jauno mācību gadu gluži kā Fenikss iegūs jaunu elpu.

Tekstilmākslas pasniedzēja Digna Gordijenko uzsver, ka dot zināšanas arī citām apkaimes skolām ir viena no Saules skolas sūtībām, jo būtiski izglītot un profesionālajai mākslas nozarei piesaistīt arvien vairāk audzēkņu no visa reģiona.

Audzēkņu pieprasījums darba tirgū ir Saules skolas darba mēraukla un vīzija nu jau jaunā statusā, atzīst skolas projektu vadītāja Olga Krumpāne, jo jaunais skolas statuss, kurā 13 profesionālās vidējās izglītības programmā studē pāri par 400 audzēkņu, sniegs tiem jaunas un plašas iespējas.

Daugavpils Dizaina un mākslas vidusskolai „Saules skolai” jau ar profesionālās izglītības kompetences centra statusu, kura realizācija sākies 1.septembrī līdz ar jauno mācību gadu, tuvākās nākotnes mērķis ir pilnībā izveidot jaunu skolas mācību kompleksu, kas pilsētā kļūs par iespaidīgu un savdabīgu mākslas kvartālu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti