«Satori.lv» galvenā redaktora amatā Ilmāru Šlāpinu nomaina dzejnieks Henriks Eliass Zēgners

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

No februāra vidus interneta žurnāla “Satori.lv” galvenais redaktors būs dzejnieks Henriks Eliass Zēgners, kas nomainīs ilggadējo “Satori.lv” vadītāju Ilmāru Šlāpinu, informēja “Satori”.

Interneta žurnāls “Satori.lv” ir vecākais interneta kultūras portāls Latvijā, ko 2003. gadā dibināja jauniešu domubiedru grupa. Ilmārs Šlāpins bija “Satori.lv” galvenais redaktors kopš 2012. gada, kad žurnālu savā paspārnē pārņēma biedrība “Ascendum”. Kopš 2012. gada sākuma “Satori.lv” ir četrkāršojis auditoriju.

“Ja līdz Šlāpinam “Satori.lv” drīzāk bija nelielas un aizrautīgas radošu cilvēku grupas viedokļu apmaiņas platforma, tad Ilmāra redakcionālajā vadībā šī vietne izauga lielāka par tās veidotāju.

Ilmārs savu darbu ir paveicis lieliski un, pateicoties tam, “Satori.lv” ir sasniedzis sākotnēji iecerētās attīstības griestus. Ir pienācis laiks jaunai ērai “Satori.lv” pastāvēšanā,” paziņojumā medijiem norāda biedrības “Ascendum” vadītāja un bijusī “Satori.lv” redaktore Antonija Skopa.

Nu nolemts nomainīt redaktoru. Un kā savā atvadu slejā norāda Šlāpins, šī gada pirmajā darba dienā

"Ascendum" bez īpašiem paskaidrojumiem paziņoja viņam par lēmumu no februāra pārtraukt darba attiecības.

“Droši vien vēloties meklēt jaunu tālākas darbības un attīstības modeli,” piebilst Šlāpins.

No 18. februāra “Satori.lv” galvenā redaktora amatu sāks pildīt Henriks Eliass Zēgners, kas plašākai sabiedrībā zināms kā agri debitējis dzejnieks, kura dzejas krājums “Elementi” tika nominēts Latvijas Literatūras gada balvai kategorijā “Spilgtākā debija literatūrā”. Zēgnera dzeja tulkojumos publicēta Lielbritānijā, Lietuvā un Krievijā.

Kopš 2009. gada Zēgners ir regulāri rakstījis literatūras un kritikas publikācijas tādos drukātajos un interneta medijos kā “Kultūras Forums”, “Latvju Teksti”, “Satori.lv”, “Punctum”, “Delfi” u.c. Paralēli viņš strādājis gan portālā “Delfi” par kultūras žurnālistu un ziņu redaktoru, gan par starptautisku tūru menedžeri mūzikas aģentūrā “Every Little Thing”. 2014. gadā kopā ar LSM.lv angļu ziņu redaktoru Lauri Veipu atdzejojis Jevgenija Neleša (Евгений Нелеш) krājumu "Нашло / Uznācis" (apgāds “Orbīta”).

“Arī turpmāk līdzšinējās, fundamentālās “Satori.lv” vērtības paliks nemainīgas – informēt par labāko, kas notiek kultūrā, veicināt pilsonisku atbildību un savstarpēju sapratni, cieņu pret indivīda brīvību un dažādību.

Nākotnē es žurnāla saturu redzu vēl drosmīgāku un daudzveidīgāku nekā līdz šim,” norāda Zēgners.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti