Rīta Panorāma

Skan Bahs, Bahs skan

Rīta Panorāma

Klasiskās mūzikas fetivāls "LNSO vasarnīca"

Sansusī festivāls- VAKARS RĪGĀ 27.aprīlī Tallinas ielā 10

«Sansusī» vakars Rīgā aicina uz topošu radošo kvartālu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Kamermūzikas festivāls "Sansusī" katru gadu pulcē laikmetīgās mākslas un mūzikas mīļotājus no visas pasaules. Viens vakars notiek arī Rīgā.

Šis būs pirmais “Sansusī” vakars jaunajā mājvietā Tallinas ielā 10. Tai dots nosaukums “Tu jau zini Kur!”, un turpmāk dažādi pasākumi tajā plānoti regulāri.  Tallinas ielā 6 jau darbojas “Totaldobže”, un arī pārējās ēkas pakāpeniski tiks apdzīvotas ar kādu no mākslas formām.

Armands Siliņš, Latvijas Nacionālās Operas un baleta solists un šī pasākuma organizators, stāsta, ka “Sansusī” vakars Rīgā iecerēts vairākos cēlienos. No tiem katrs pārstāvēs citu skatuves mākslas žanru. “Sansusī” vakarā Rīgā notiks arī “pianistu kautiņš” – sava veida improvizēta sacensība starp pianistiem, kurā šoreiz piedalīsies Agnese Egliņa un Rihards Plešanovs.

Siliņš arī uzskata, ka viena no festivāla pamatvērtībām ir tā atmosfēra – maza rokfestivāla gaisotne, kurā valda komūnas sajūta un bezrūpība.

“Bezrūpības gaisotnē cilvēkiem ir iespēja nomierināties, un caur to viņi sāk kļūt atvērti nopietnām mākslas formām,” saka Siliņš.

“Sansusī” vakars Rīgā notiks piektdien, 27.aprīlī, Tallinas ielā 10.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti