Kultūras rondo

Austra Ozoliņa-Krauze - rakstniece, mecenāte, spiedze jeb "latviešu Mata Hari"

Kultūras rondo

Valmieras vasaras teātra festivāls būs!

Sansusī festivāls klātienē un digitālajā vidē un radošā provokācija Cēsīs

«Sansusī» piedāvās arī tiešsaistes programmu, lai katrs varētu rīkot mini festivālu savā pagalmā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Septītais festivāls “Sansusī” Aknīstē šogad notiks no 7. līdz 9. augustam. Ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojums Covid-19 pandēmijas dēļ, šogad festivālu klātienē varēs baudīt ierobežots skaits apmeklētāju, vienlaikus festivāla robežas būs paplašinātas ar tiešraidēm digitālajā vidē, informēja organizatori.

Festivāla “Sansusī” vadītājs Armands Siliņš skaidro: “Jau no pašiem festivāla aizsākumiem 2014. gadā “Sansusī” ir bijis kompakts – gan konceptuāli, gan apmeklētāju skaita ziņā. Festivāla teritorija spēj uzņemt lielāku skaitu apmeklētāju, nekā mēs parasti ļaujamies. Šogad, lai festivāls varētu notikt droši un atbilstoši valdības lēmumiem, esam nolēmuši ierobežot apmeklētāju skaitu, samazinot to vismaz par divām trešdaļām. Vienlaikus, sekojot kultūras pieejamības aktualitātēm, šogad atvērsim festivāla digitālo sadaļu. Piedāvāsim kvalitatīvu saturu tiem, kas gatavi paši organizēt mazas “Sansusī” filiālītes savos pagalmos visā Latvijā vai pat ārpus tās. Liels paldies Valsts kultūrkapitāla fondam, kurā iegūta lielākā daļa šī gada “Sansusī” finansējuma, par atbalstu festivāla formāta korekcijā, lai tas arī šogad notiktu kaut daļēji, tomēr klātienē. Mani personīgi ļoti interesē, kāds realitātē izvērtīsies šī gada digitālais “Sansusī” – sajūtas gandrīz tāpat kā pirmajā gadā, kas arī bija liels, liels eksperiments.”

Visus festivāla koncertus un izrādes varēs redzēt tiešsaistē. Plānotas arī norises, kas būs veltītas tieši digitālās versijas skatītājiem.

Komanda strādā pie tā, lai digitālais “Sansusī” būtu vienlīdz interesants un ar klātbūtnes sajūtu, tāpēc visi, kas festivālu “apmeklēs” digitāli, tiek aicināti pulcēties mazās grupās savos pagalmos, radot savu mazo “Sansusī” ciematu, uzslienot teltis un izdzīvojot katru piedāvāto tiešsaistes ideju. Piemēram, ģimenes spēli, kuru būs iespēja spēlēt reālajā laikā pa Susējas teritoriju ar reālu “Sansusī” komandu kā "avatariem". Pasākumu pārraides būs trīs dažādos veidos – tradicionāli filmētas, īpaši interneta videi mākslinieku veidotas izrādes, kā arī, protams, koncerti ar papildinātās realitātes elementiem.

Tie, kas apmeklēs festivālu Aknīstē, arī tiks iepriecināti ar maziem digitālajiem "specefektiem". “Tomēr galvenais ieguvums klātienes viesiem – atgriešanās pirmo gadu sajūtā, kad viss bija jo īpašs, jo mēs bijām īpaši maz(i),” atzīmē organizatori.

Ņemot vērā, ka “Sansusī” šogad notiks citādāk, nedaudz mainīsies arī programmas norišu ierastais plūdums un pasākumu daudzums, tomēr kopējo festivāla sajūtu tas neietekmēs, sola festivāla rīkotāji.

Precīzu programmu, kā ierasts, varēs uzzināt no festivāla pirmās dienas, piektdienas, 7. augusta, pulksten 17.00.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti