Saldū likvidē kultūras centru

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Ceturtdien Saldus novada deputātu vairākums lēma par pašvaldības iestādes - Saldus kultūras centra likvidēšanu. Gan kultūras centra vadība, gan amatiermākslinieki ir neizpratnē par lēmumu, jo šādi, viņuprāt, netiek atrisināta būtiskākā problēma – piemērotu telpu trūkums. Savukārt pašvaldība uzskata, ka, kultūras pienākumus deleģējot vienai iestādei - aģentūrai, pilsētā tiks uzlabots kultūras darbs.

Likvidēt pašvaldības iestādi „Saldus kultūras centrs”, nododot tās pārvaldes uzdevumus pašvaldības aģentūrai „Saldus tūrisma informācijas, kultūras un sporta centrs” - šādi lēma Saldus novada domes deputāti. Aģentūra būs arī tā, kura pārņems 14 amatiermākslas kolektīvus, kas darbojās kultūras centrā, kā arī īstenos ieplānotos pasākumus.

Pašvaldība savu lēmumu pamato ar vēlmi uzlabot kultūras darba kvalitāti. „Tas pakalpojumu skaits, tā kvalitāte, un īpaši Kalnsētas parka, estrādes parka izmantošana vasarā ir tie jautājumi, par kuriem jau sen briedusi neapmierinātība,” stāsta Saldus novada pašvaldības izpilddirektora vietniece Sarmīte Ozoliņa.

Kultūras centra direktore Santa Laurinoviča noraida pārmetumus par pasākumu trūkumu. Problēmas kultūras jomā Saldū samilzušas jau sen. Pēc viņas lūguma pērnā gada oktobrī kultūras centra ēka slēgta, jo tā bija bīstamā tehniskā stāvoklī. No tā brīža kolektīvi spiesti izmantot dažādas telpas visā pilsētā, kuras lielākoties nav piemērotas to vajadzībām.

Laurinovičas ieskatā Kultūras centra kā iestādes likvidēšana šo problēmu neatrisinās: „Tas neatrisina problēmu, ka nav lielā novadā Saldus kultūras centra, kur nodrošināt šo kvalitatīvo  pasākumu norisi.”

Amatiermākslas kolektīvi atzīst, ka joprojām īsti nesaprot, kāpēc jālikvidē iestāde, uztraukušies, ka apstāsies arī darbs pie kultūras centra ēkas atjaunošanas. Lai ietekmētu šo lēmumu, viņi vērsušies vairākās ministrijās, savākts ap tūkstoš iedzīvotāju parakstu. „Mēs pēdējo izrādi šai ēkā beidzām ar „Tobago”, mums tāda mēroga darbi ir jāaizmirst,” saka Saldus Tautas teātra režisore Inese Legzdiņa.

Pašvaldībā atzīst, ka ar kultūras centra rekonstrukciju šobrīd ir nonākts strupceļā. Projektam jau saņemtas visas nepieciešamās atļaujas 2013.gadā, bet to īstenot tā arī nav izdevies.

Pēc lēmuma īstenošanas bez darba paliks 11 cilvēku. Pašvaldībā atzīst, ka iespējams, kāds varētu atrast darbu jaunajā iestādē, jo tur tikšot palielināts darbinieku skaits.

„Doma ir tāda, ka būs kultūras nodaļa šai aģentūrā, tie, kas vada pašdarbības kolektīvus, tiem mainīsies darba devējs. Bet plānojam, ka būs konkurss uz jaunizveidotajām amata vietām. Saldus kultūras centra likvidāciju pabeigs līdz 31.augustam,” stāsta Saldus novada pašvaldības izpilddirektora vietniece.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti