Sākusies pieteikšanās Latgaliešu kultūras gada balvai «Boņuks 2018»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

2019.gada februāra beigās pasniegs Latgaliešu kultūras gada balvu "Boņuks 2018". Godinot un īpaši izceļot aktivitātes, sasniegumus un paveikto latgaliskās kultūras dzīvē, balva 24.februārī tiks pasniegta jau vienpadsmito reizi. Uzsākot jaunu desmitgadi, balvu saņems 11 latgaliskās kultūras aktivitātes, notikumi, norises un personības.

Pieteikt cilvēkus un aktivitātes latgaliskajā kultūrā aizvadītajā gadā trīs kategorijās ir iespējams vēl līdz 10.janvārim, pastāstīja viena no Latgaliešu kultūras gada balvas "Boņuks" organizatorēm, Latgales vēstniecības "Gors" pārstāve Edīte Husare. 

Latgales vēstniecības "Gors" pārstāve Edīte Husare par gada balvu "Boņuks"
00:00 / 01:04
Lejuplādēt

“2019.gada 24.februārī ceremonijā mēs noskaidrosim, kas ir šīs lietas, aktivitātes un cilvēki, bez kurām 2018.gada latgaliskā kultūra nebūtu iedomājama," sacīja Husare.

Atšķirībā no iepriekšējiem gadiem šoreiz ir samazināts nomināciju skaits. "Vispār īsti nav nomināciju, drīzāk ir trīs kategorijas – “audio un video”, “literatūra, publicistika, valoda” un “notikšanas, aktivitātes, personības”," paskaidroja Husare.

Trijās kategorijās var iesniegt pieteikumus un viena balva nemainīgi paliek par mūža ieguldījumu latgaliešu kultūras attīstībā.

Pretendentu pieteikumi līdz 10.janvārim jāiesniedz mājaslapā bonuks.lv, lai žūrija, kas būs vismaz 25 cilvēku sastāvā, pulcējot gan sfēras profesionāļus, gan Latgales viedokļu līderus, kopā izspriestu, kuras būs desmit apbalvojamās svarīgās lietas 2018.gadā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti