Kultūras ziņas

Gvido Kajona portretētās personības

Kultūras ziņas

Cirka ēkā iemājo laikmetīgā māksla

Sāks būvdarbus JRT namā Lāčplēša ielā

Sāks būvdarbus Jaunā Rīgas teātra namā Lāčplēša ielā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Valsts akciju sabiedrība “Valsts nekustamie īpašumi” ceturtdien, 6.septembrī, simboliski nodeva  Jaunā Rīgas teātra (JRT) vēsturiskā nama Lāčplēša ielā 25 atslēgas būvniecības uzņēmumam “RERE BŪVE 1”, kura  ēku rekonstruēs.

Pēc darbu īstenošanas Jaunā Rīgas teātra telpu apjoms gandrīz divkāršosies - no aptuveni 5000 kvadrātmetriem līdz nepilniem 10 tūkstošiem kvadrātmetru. Arī skatītāju vietu skaits sasniegs 840 sēdvietas līdzšinējo 400 vietā.

Teātrī būs trīs zāles. Lielā -  Smiļģa zāle - ar 500 vietām un divas mazākas zāles ar nosaukumu  "Black-box", kur vienā būs 240 vietas, bet otrā - 100 skatītāju vietu.

Izbūvēs arī trīs mēģinājumu zāles, bet teātra ēkas otrais stāvs tiks pilnībā atvēlēts aktieriem un citiem teātra darbiniekiem.  Ēkas rekonstrukciju plānots pabeigt līdz 2021. gada sākumam. Teātra nama būvniecības izmaksas ir 29 miljoni eiro, no kuriem nepilni 10 miljoni tiks izlietoti būvuzraudzībai, būvniecības tehnoloģijām un aprīkojumam, kā arī, lai apmaksātu ārvalstu ekspertu darbu.

JRT projekta autori ir "Zaigas Gailes birojs un partneri".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti