Sākas radošās darbības nedēļa «radi!2014»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Ar "Iedvesmas pēcpusdienu" 12.maijā tiks atklāta radošās darbības nedēļa "radi!2014", kas ar plašu pasākumu programmu risināsies visā Latvijā.

"Iedvesmas pēcpusdienā", kas notiks Jauno uzņēmēju centrā Rīgā, Krišjāņa Valdemāra ielā 23, Somijas vēstniecība Latvijā un Somijas institūts Igaunijā pulcē radošo uzņēmumu pārstāvjus un studentus, lai izceltu labās prakses piemērus radošajā ekonomikā un iepazīstinātu ar Somijas pieredzi.

Otrdien, 13.maijā plkst. 10, Rīgas Tehniskās universitātes Radošo industriju centrā Āzenes ielā 18 notiks pasākums "Ideju vingrotavu", ko atklās kultūras ministre Dace Melbārde. "Ideju vingrotavā" Latvijas radošo industriju pārstāvji un atzīti starptautiski eksperti dalīsies pieredzē un diskutēs par dizaina domāšanas radītajām iespējām un lomu dzīvē, radošajām industrijām un partnerībām. Pasākumā varēs piedalīties un izvingroties četrās ideju vingrotavās.

Pirmajā ideju vingrotavā eksperti meklēs atbildi uz jautājumiem - kas ir dizaina domāšana un vai dizains ir Eiropas inovāciju virzītājs. Otrās vingrotavas dalībnieki meklēs atbildes uz jautājumiem, vai starp dizainu, vides kvalitāti un dzīves kvalitāti būtu liekama vienādības zīme. Trešās vingrotavas galvenais jautājums būs, vai partnerība starp dažādām radošajām industrijām ir to jaunā attīstības perspektīva. Savukārt ceturtā vingrotava kļūs par praktisku ievadsemināru projektam "Radošo partnerību programma 2014 - 2015", kurā piedalīsies profesionālo mākslas un mūzikas vidusskolu pārstāvji, pedagogi un eksperti.

Tāpat otrdien, 13.maijā plkst. 17, "Demola Latvia" telpās Spīķeros, Maskavas ielā 10 notiks pasākums "Le Game - bezkompromisa radošuma izpausme Francijā". Tās laikā Francijas sabiedrības "Le Game" dibinātājs Rafaels Sotrons iepazīstinās ar Francijas videospēļu tirgu un sava uzņēmuma īstenotajiem pasākumiem ārvalstu tirgus iekarošanā, tostarp, kā tiek rosināta jaunu uzņēmumu izveidošana Francijā un attīstīts eksports uz ārvalstīm. Seminārs tiek rīkots ar Francijas institūta Latvijā atbalstu.

Otrdienas "radi!2014" pasākumus noslēgs grāmatas "Hello World: Where Design Meets Life" autores, dizaina žurnālistes un kritiķes Alises Rovsthornas lekcija "Unfolded N?8", kas notiks plkst. 19 "The Mill" Rīgā, Brīvības ielā 33. Lekcija ir bez maksas.

Radošās darbības nedēļa "radi!2014" norisināsies no 12. līdz 18.maijam visā Latvijā. Šogad radošās darbības nedēļa veltīta dizainam un dizaina domāšanai, nedēļas laikā notiks vairākas lielas konferences, semināri, radošās darbnīcas, izstādes un modes skates.

Ar pilnu pasākumu programmu varat iepazīties "radi!2014" mājas lapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti