Rīta Panorāma

Dārza padomi: tomātu mēslošana

Rīta Panorāma

Intervija ar Jāni Abāšinu

Rīgas Perfomances festivāls:STARPTELPA

Sākas pirmais Rīgas Performances festivāls «Starptelpa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Pirmdien, 11.jūnijā, ar meistarklasēm pieredzējušu performances meistaru vadībā sākas pirmais Rīgas Performances festivāls.

“Tā ir pāreja, lēciens tukšumā, laika un laikmeta pārmaiņu priekšnojauta un pārceļošana no bijušā uz atnākošo –  caur tagadnes mirkli,” brīdi, kad rodas māksla, skaidro  butō dejas un perfomances  kopēja Latvijā un viena no festivāla organizatorēm Simona Orinska.

“Performance ir ļoti izaicinošs mirklis. Vai nu cilvēks pieņem, seko tiem impulsiem, iet iekšā un ļauj, ka tas ar viņu notiek, vai nu ieslēdz pretestību,” pārliecināta festivāla organizatore, performances māksliniece Laura Feldberga.  

Lai arī pati pārstāv vizuālo mākslu, Feldberga vēlas sevi izteikt pilnīgāk, lai skatītājs justu arī mākslinieka ķermeņa enerģiju, ne tikai to enerģiju, kas staro no mākslas darba, un performance ir lielisks veids, kā runāt ar skatītāju. Arī festivālā viņa piedalās ar instalāciju, kas ir pieredzes darbs. Apmeklētājiem būs iespēja kļūt par daļu no mākslas darba “Savienojumi”, izjūtot savienojuma spēku.

Performance ir īsta, reāla pieredze ar nezināmu rezultātu – ir pārliecināta Feldberga, un uzsver, ka gan skatītāji, gan viss apkārt esošais kļūst par mākslas darba sastāvdaļu – tas ir performances brīnums.

Festivālā notiks meistarklases, performances un izglītojošas lekcijas, un tas ilgs līdz svētdienai, 17.jūnijam. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti