Sākas pieteikšanās Kultūrkapitāla fonda jaunajam radošo stipendiju konkursam

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Valsts kultūrkapitāla fonds piektdien izsludinājis jaunu konkursu – „Jaunrades stipendiju mērķprogrammu”. Profesionāļi, kuri savā iepriekšējā darbībā apliecinājuši profesionalitāti un devuši ieguldījumu nozares attīstībā, varēs pieteikties gadu ilgai stipendijai jaunrades procesam vizuālajā mākslā, literatūrā un mūzikā.

Katrā no nozarēm plānots piešķirt septiņas stipendijas. Konkursa nolikums un stipendijas saņemšanas kritēriji apskatāmi Valsts kultūrkapitāla fonda mājaslapā. Jaunajā programmā pieejamais finansējums ir 200 tūkstoši eiro.

VKKF direktors Edgars Vērpe
00:00 / 00:44
Lejuplādēt

„Šī stipendija būs mēnesī vidējās algas apmērā, un uz to varēs pretendēt mākslinieki, komponisti, rakstnieki, dzejnieki. (..)

Tā ir papildu nauda, ko Radošo savienību padome izlobēja, un Kultūras ministrija piekrita, ka tāda ir vajadzīga.

Jo ministrija bija atradusi naudu, lai paaugstinātu algas kultūras iestādēs strādājošajiem. Lai arī Kultūrkapitāla fondā „strādājošajiem”, proti, tiem radošajiem, kurus mēs atbalstām, varētu vismaz dažiem maksāt atbilstošu atalgojumu, mums būs šāda programma. Tas gan nav nekāds jaunums, jo, piemēram, igauņiem tāda ir jau sen,” pastāstīja fonda direktors Edgars Vērpe.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti