Sāk koncertzāles «Rīga» remontu un labiekārtošanu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Pirmdien, 14. aprīlī, sāksies Latvijas Zinātņu akadēmijas (LZA) lielās zāles remonts un labiekārtošana, lai 20. septembrī tā varētu uzņemt savus viesus jau kā koncertzāle “Rīga”.

LZA lielajā zālē, kuru turpmāk sauksim par koncertzāli “Rīga”, pēc 42 gadu pārtraukuma atgriezīsies kultūras dzīve.

1955. gadā būvētā ēka un tajā iekārtotā zāle savulaik izcēlās ne tikai ar īpaši grezno interjeru, bet arī ar vienīgo amfiteātri Latvijā, izcilu akustiku un pat orķestra bedri, kas pēc zāles remonta atkal gaidīs mūziķus. Kultūras dzīve šajās telpās pārtrūka 1972.gadā, kad īssavienojuma dēļ ugunsgrēkā gāja bojā daļa skatuves un tās iekārtu.

Jāatzīmē, ka šajā zālē ir uzstājušies tādi Latvijas estrādes dižgari kā Raimonds Pauls, Zigmars Liepiņš, Uldis Stabulnieks, Boriss Rezņiks, kā arī vairums Latvijas estrādes un akadēmiskās mūzikas “zelta fonda” mākslinieku.

Koncertzāle “Rīga” Latvijas Zinātņu akadēmijas ēkā ir labākā dāvana, ko Rīga kā Eiropas kultūras galvaspilsēta var saņemt 2014.gadā. Koncertzāle “Rīga" ir daļa no atdzimstošā Centrāltirgus, Spīķeru rajona un priekšpilsētas kultūras mantojuma," teic LZA prezidents Ojārs Spārītis.

Koncertzāles atklāšanas koncerts notiks 20.septembrī, kam sekos virkne nozīmīgu pasākumu, tostarp grupas “Credo” 40 gadu jubilejas koncerts, mūzikls “Eslingena” un citi pasākumi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti