Saeimas budžeta komisija atliek PVN piemērošanu izklaides komercpasākumiem

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija sēdē ceturtdien, 26.novembrī, vienojās atlikt grozījumus likumā, kas paredz pievienotās vērtības nodokļa (PVN) piemērošanu kultūras pasākumiem, ja šo pasākumu mērķis ir gūt peļņu, neieguldot to turpmāko pasākumu īstenošanā vai uzlabošanā.

Kā vēstīts, trešdien, 25.novembrī pēc kultūras ministres Daces Melbārdes un finanšu ministra Jāņa Reira neformālas tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni jau tika panākta vienošanās līdz 2017.gadam atlikt 21% PVN piemērošanu kultūras pasākumu biļetēm. Par to 26.novembra Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija sēdē tās dalībniekus informēja komisijas priekšsēdētājs Kārlis Šadurskis.

Šadurskis norādīja - PVN netiks piemērots nacionālajiem kultūras pasākumiem, lai ļautu māksliniekiem un kultūrai Latvijā attīstīties. Pēc viņa teiktā, PVN plānots attiecināt uz ārzemju viesmāksliniekiem. Pie šīs iniciatīvas nākamgad strādās Kultūras ministrijas darba grupa, lai jauno regulējumu varētu ieviest no 2017.gada.

Jau ziņots, ka šonedēļ pie Saeimas ēkas vairāki desmit mākslinieku pie Saeimas rīkoja protesta akciju pret PVN piemērošanu izklaides komercpasākumiem. Tāpat vēstīts, ka attiecīgie likuma grozījumi iekļauti valsts nākamā gada budžeta pavadošo likumprojektu paketē. Pēc Finanšu ministrijas aplēsēm nākamajos trijos gados budžeta ieņēmumi no šīm izmaiņām veidos 3,1 miljonu eiro ik gadu.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti