Rundāles pils direktors Lancmanis gandarīts par žūrijas izraudzīto darba turpinātāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Par Lauras Lūses izraudzīšanos Rundāles pils muzeja vadībai gandarīts ir līdzšinējais ilggadējais pils muzeja vadītājs Imants Lancmanis, kurš šajā amatā ir jau 43 gadus un janvārī dosies pensijā.

Viņš atlases komisijā piedalījās kā padomdevējs un sarunā ar Latvijas Radio sacīja, ka Lūse bijusi vienīgā kandidāte, kura jau pašlaik strādā Rundāles pilī.

Viņa darbu sāka pirms gada kā jaunizveidotās Mākslas pētniecības nodaļas vadītāja.

Imants Lancmanis: Par Lauru Lūsi
00:00 / 00:49
Lejuplādēt

Lancmanis Latvijas Radio uzteica Lauras Lūses pieredzi kultūras pieminekļu izpētē un restaurācijā un apņēmību veltīt pilij visus spēkus.

“Viņa ienāca kā cilvēks, kas turklāt - un tas nav viegli - bija gatava pamest Rīgu, pārcelties uz laukiem. Viņa šī gada laikā paspēja apliecināt gan kompetenci, gan apņēmību, gan to, ka viņa tiešām grib būt šajā pilī un palikt tur uz ilgu laiku. Konkurss parādīja ļoti profesionālus cilvēkus. Otrajā kārtā tiešām bija četri ļoti cienījami kandidāti, katrs ar savu lielu iespējamo pienesumu. Bet Laura Lūse uzvarēja ne tikai pēc punktiem, bet arī viņas priekšrocība bija tā, ka viņa jau zina šo vietu un kolektīvs zina viņu. (..) Jā, es esmu apmierināts un domāju, ka viss ies uz priekšu labi,” sacīja Lancmanis.

KONTEKSTS: 

Atklātā konkursā uz Rundāles pils muzeja direktora amatu 16 kandidātu konkurencē Kultūras ministrijas  izveidotā nominācijas komisija par piemērotāko atzinusi Dr.art. Lauru Lūsi. Jaunā muzeja direktore amata pienākumus Rundāles pilī uzsāks pildīt 2019. gada 2. janvārī.

Imants Lancmanis, mākslas vēsturnieks, heraldikas, mākslas un arhitektūras pieminekļu restaurēšanas speciālists, gleznotājs, daudzu grāmatu autors, sabiedrisks darbinieks, kurš Rundāles pils muzejā strādā kopš 1964. gada un to vadījis kopš 1975. gada, ir pieņēmis lēmumu doties pensijā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti